Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Atlantic Crossing säsong 2 – Detta vet vi

Atlantic Crossing säsong 2 – Detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
18 november 2022

Talesperson för serien utesluter ny säsong

Håller du likt många andra både tummar och tår för att den norska kriminalserien på SVT Play ska komma tillbaka? Detta vet vi om Atlantic Crossing säsong 2.

I det historiska internationella dramat följer vi kronprinsessan Märtha och hennes barn som tvingas fly när Norge ockuperas Tyskland. De tar sig då till USA där de bjuds in till Vita huset, vilket påverkar president Roosevelts perspektiv på de tragiska händelser som utspelar sig i Europa. Serien hade premiär redan under förra året, men vad gäller Atlantic Crossing säsong 2 ser saker och ting fortfarande ytterst mörka ut.

Atlantic Crossing är ett perioddrama men till skillnad från en serie som The Crown om brittiska kungahuset är den utformad som en miniserie. Den har med andra ord gjorts för att bestå av en enda säsong. Även om saker och ting har visat sig kunna ändras, känner vi oss säkra på att det inte blir så i det här fallet. 

Därför uteblir Atlantic Crossing säsong 2

Det finns flera skäl att utesluta en andra säsong av serien. En anledning är naturligtvis att det gått så pass lång tid sedan den första säsongens premiär utan att vi fått någon information som pekar på en fortsättning. En annan, desto starkare anledning, är att en talesperson för serien skickat ett mejl till tidningen Town & Country där den understrukit att Atlantic Crossing inte kommer att få en andra säsong – just för att den är en miniserie.

Tittarna känner säkerligen besvikelse över att serien med Sofia Helin, Tobias Santelmann och Kyle MacLachlan i spetsen inte kommer tillbaka. Därför är det tursamt att SVT Play är fullt med bra dramaserier. För tips, se vår lista med nya serier på SVT Play hösten 2022.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL