Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmsvepet – veckans bästa film- och seriepremiärer

Filmtopps helgtips – veckans bästa filmer och serier

Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 mars 2023
Filmtopp
Filmtopp | Lista
17 mars 2023

Tipsen som räddar kvällen

Filmsvepet drar igenom veckans höjdpunkter och ger dig de bästa tipsen på nya filmer och serier. Vilken titel blir det att riva av ikväll?

Galet stjärnspäckat i nya serien Extrapolations – se trailern här!
Foto: Apple TV+.

Extrapolations – Apple TV+

Genre: Drama

"Extrapolations" är en ny stjärnspäckad serie i åtta avsnitt som handlar om hur vår klimatförändringar påverkat våra relationer, kärlek och jobb i framtiden. Första avsnittet handlar om år 2037 och det sista 2070. I serien får vi följa karaktärer som vill tjäna på att glaciärerna smälter, försöka smuggla frön och så får vi se hur det kan vara att faktiskt prata med en utrotad val.

Här är det de små detaljerna som är underhållande. En del är skrämmande, en del är fascinerande. Tänk dig att behöva ta syrepuffar med jämna mellanrum för att luften är så dålig. Tänk dig att kunna ha så bra hologram att du tror de är äkta eller att se en vacker stad med flera små drönare som flyger omkring. Det jag inte räknade med var att jag fick ett ha-begär för en egen självflygande helikopter.

Läs hela vår recension av "Extrapolations" här!

Belgiens oscarsbidrag Close

Gustav De Waele och Eden Dambrine. Foto: Njutafilms

Close – Bio

Genre: Drama

De 13-åriga pojkarna Léo och Rémis har en nära vänskap i skolan och på blomsterfälten, där de och deras föräldrar skördar. När skolkamraterna slår in en kil i relationen får det ödesdigra konsekvenser.

Med otrolig precision skildrar regissören Dhont en drabbande historia om två bästa vänner som en dag börjar glida isär. Fullt förståeligt om det låter bekant, i flera andra kategorier tävlade nämligen Martin McDonaghs The Banshees of Inisherin med ett liknande upplägg, men med en mer sagolik atmosfär och en rejäl stänk svart komik. Close kan väl beskrivas som den betydligt mer allvarsamma varianten. Och om två 13-åriga pojkar istället för alkoholiserade vuxna män.

Läs hela vår recension av "Close" här!

Boston strangler, film på disney+
Foto: Disney+.

Boston Strangler – Disney+

Genre: Drama, Thriller

Loretta McLaughlin var reportern som först kopplade samman morden och bröt historien om Boston Strangler. Hon och Jean Cole utmanade sexismen i början av 1960-talet för att rapportera om stadens mest ökända seriemördare.

Detta är en perfekt film för alla som njuter av den krypande thrillergenren där själva jakten på svaret är poängen. Gräv, gräv, gräv. Stirra på gamla foton. Lyssna på förhör. Ringa telefonsamtal till skumma män. Här är det journalisterna som är detektiver medan stadens poliser står som handfallna. Korsförhör efter korsförhör spelar ingen roll, det krävs mer än en frustande snut i ett förhörsrum för att knäcka gåtan. Det behövs en Loretta McLaughlin.

Läs hela vår recension av "Boston Strangler" här!

Därför är Ted Lasso pandemins viktigaste serie
Foto: Apple TV+.

 

Ted Lasso – Apple TV+

Genre: Komedi, Drama

I den nya säsongen av Ted Lasso är seriens titelkaraktär (Jason Sudeikis) och hans AFC Richmond tillbaka i engelsk ligafotbolls finrum. Efter slutet av den föregående säsongen är återkomsten till Premier League ett faktum. Samtidigt som den brittiska pressen förutspår en bottenplacering för Richmond, brottas Ted med funderingar på varför han fortfarande är kvar i England.

Aldrig tidigare har en serie lyckats förvandla varje liten banalitet och klyscha till älskvärd underhållning på samma genuina sätt som Ted Lasso. Det är bara att återigen lyfta på hatten åt att denna raritet till serie fortsatt lyckas förmedla förlåtande och hoppfullt innehåll i en ofta så cynisk samtid.

Läs hela vår recension av "Ted Lasso" här!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL