Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmsvepet – veckans bästa film- och seriepremiärer

Veckans premiärer: Filmer & serier du måste se

Filmtopp
Filmtopp | Lista
30 september 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
30 september 2022

Tipsen som räddar kvällen

Filmsvepet drar igenom veckans höjdpunkter och ger dig de bästa tipsen på nya filmer och serier. Vilken titel blir det att riva av ikväll?

Blonde
Foto: Netflix

Blonde – Netflix

Genre: Drama

Marilyn Monroes liv framställs i filmen som inget mindre än en evig tragedi i Blonde. En tragedi hon är helt oförmögen att sätta stopp för och som tycks vara ofrånkomlig från dag ett. Ynklig, vilsen och i desperat behov av vägledning. Här spelas hon av Ana de Armas som visar upp en oemotståndlig hängivenhet inför uppgiften att gestalta det blonda bombnedslaget, som tampas med sin publika persona och en desperat längtan efter pappan som övergav henne och hennes mentalsjuka mamma.

Läs hela vår recension av "Blonde" är!

Athena
Foto: Netflix.

Athena – Netflix

Genre: Action

Förortskillen Karim (Sami Silmane) vill utkräva hämnd mot polisen efter att hans bror blivit dödad i en konflikt. Han startar ett fullskaligt krig och menar att de inte kommer ge upp förrän de som är ansvariga för broders död grips och döms till livstids fängelse. Samtidigt kallas Abdel (Dali Benssalah), broder till Karim och militär i den franska armén, in för att medla mellan polisen och gängen i förorten. När polisen inte lyssnar utan i stället väljer att angripa de barrikerade höghusen utvecklar sig ett nytt krig utan vinnare.

Läs hela vår recension av "Athena" (säsong 2) här!

Fenris
Foto: Viaplay.

Fenris (säsong 1) – Viaplay

Genre: Drama

Här ligger en hund begraven. Eller en varg. Något står inte rätt till i den lilla byn Østbygda i närheten av den svenska gränsen. Där bor den kufiske vargforskaren Marius (Magnus Kepper) som plötsligt börjat slarva med arbetet han vigt sitt liv åt. Motvilligt lämnar hans dotter Emma (Ida Elise Broch) – som har följt i sin pappas fotspår – storstaden för att styra upp situationen.

Läs hela vår recension av "Fenris" här!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL