Alla nya serier på SVT Play hösten 2022

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022

  • SVT Play
Filmtopp
19 augusti 2022 kl. 13:08

Maffiga seriekvällar väntar oss här hemma i Sverige

Sugen på att ta dig an ny binge-äventyr? Lyckligtvis släpps det då en mängd nya serier på SVT Play hösten 2022. Filmtopp har sammanställt alla nyheter!

Bror (säsong 1)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

Vad händer med lojaliteten i ett killgäng när man blandar in pengar? På vägen hem från en fest bryter sig Zacke och hans tre bästa vänner in i ett ödehus och hittar 200 000 kronor, pengar de bestämmer sig för att ta. Kommer de lyckas komma överens eller kommer pengarna splittra dem?

Serien utspelar sig i Eslöv, en av alla de småstäder där ingenting händer. Vi får följa den charmiga ledaren Zacke, businesskillen Amir, impulsiva Basse och Noah som de skrattar åt och med.

Premiär: fredag 19 augusti

Min sanning (säsong 15)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

I den femtonde säsongen av Min sanning gör Kristian Luuk premiär som programledare i det etablerade intervjuprogrammet. Framöver kommer han och Anna Hedenmo att leda varannan säsong av programmet. I den klassiska Min sanning-fåtöljen mittemot Kristian kommer vi bland annat att få möta programledaren Fredrik Wikingsson, politikern Birgitta Olsson och rapparen Ken Ring.

Premiär: onsdag 24 augusti

Spelskandalen (säsong 1)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

Bosse är en professionell spelare som sveps in i en värld av stora risker, skumma bookmakers och komplicerade förhållanden. Han är en enkel grabb från Piteå som tidigt börjar spela på travet. I början på 1990-talet ger han och hans vänner sig in i jakten på de stora pengarna på travbanor, isrinkar och fotbollsplaner. Bosse är en jäkel på siffror och alltid påläst, men när sensationella slutresultat gör att de förlorar förstår han att nåt är fel. Och han bestämmer sig för att göra något åt det. Snart jagas han av media, Tipstjänst och åklagare. Historien om Bosse och den stora spelskandalen med matchfixningar som skakar om sport-Sverige i sina grundvalar, är inspirerad av verkliga personer och händelser.

Premiär: 12 september

1 mot Sverige (säsong 2)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

När direktsända frågesportprogrammet 1 mot Sverige kommer tillbaka med en andra säsong blir det som en fredagsutmaning för hela Sverige. Babben Larsson programleder, med Farah Abadi och Erik Ekstrand vid sin sida. Tillsammans lotsar de den ensamma tävlanden i studion och lag Sverige, som deltar via DUO-appen, genom spektakulära experiment där det gäller att komma så nära det rätta svaret som möjligt. Med chansen att vinna 50 000 kronor blir detta hela Sveriges fredagsutmaning. 

Premiär: fredag 16 september

Komiker utan gränser (säsong 1)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

Det blir galet, roligt och bjussigt när Pernilla Wahlgren, Kristina Petrushina, Per Andersson och David Batra tar plats i den nya tävlingsunderhållningen Komiker utan gränser i höst. Under ledning av Robin Paulsson ska de oblyga komikerna utföra olika, mer eller mindre, jobbiga utmaningar på allmänna platser i Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Det görs inför dolda kameror och med vanliga människor de möter.

Premiär: fredag 16 september

Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka (säsong 1)

Kultklassikern Kenny Starfighter, som sändes i SVT 1997, kommer tillbaka på SVT i höst. I den nya serien Kenny Starfighter – Dr Deo slår tillbaka spelas galaxhjältarna Kenny och Penny Starfighter av Johan Rheborg och Maja Rung. Tillsammans ska de försöka stoppa den ondskefulle Dr Deos grymma hämnd mot mänskligheten. Till sin hjälp har de en grupp barn med 11-åriga Ester i spetsen.

Premiär: fredag 16 september

Tunna blå linjen (säsong 2)

I den andra säsongen av Tunna Blå Linjen möter vi återigen de patrullerande Malmöpoliserna Magnus, Sara, Jesse, Faye, Leah och Dani. De upplever saker som skakar om dem på ett sätt de inte upplevt tidigare och tvingas till plågsam självrannsakan. Händelser som innebär påfrestningar för deras privata relationer och tvingar dem till att ifrågasätta sina värderingar och livsval. Med ett utökat persongalleri och nya konfliktlinjer ställer den andra säsongen ännu svårare frågor utan att göra anspråk på att ha några svar. 

Premiär: söndag 18 september

Hårt väder (säsong 1)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

David Batra ger sig ut på sitt livs resa – till jordens kallaste, varmaste, blåsigaste och blötaste platser. Hans uppdrag: att lära sig hur människorna lever i extrema väder. För när klimatet förändras måste vi anpassa oss. Och vilka vet mer om det än de som redan lever i det? Tornador, blixtnedslag och 50 graders värme (eller kyla). David måste trotsa sannerligen hårt väder för att lära sig om vardagen på dessa extrema platser, och om människorna som bor där.

Premiär: tisdag 1 november

Försvunna människor (säsong 1)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

En vibrerande het sommardag rullar Erwin med sin tankbil över Öresundsbron och in i Sverige, som han gjort så många gånger förr. Men denna gång är det en nervös färd. I tanken smugglar han åtta syriska flyktingar. Han gör det för att han vill hjälpa. Hans chef gör det för pengarna, för att rädda sitt åkeri. Gravida Mouna är en av flyktingarna. När hon och en febersjuk pojke inte klarar av den kvava luften i tanken, gömmer Erwin dem baktill i förarhytten. Plötsligt ser han en poliskontroll framför sig på vägen. Erwin har hamnat vid en punkt där hans liv kommer att ta en dramatisk vändning. 

Premiär: måndag 7 november

Julkalendern – Kronprinsen som försvann

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

Årets julkalender är en spännande vintersaga för hela familjen och utspelar sig i en svunnen tid då kungar och drottningar härskade. Det handlar om två barn från olika världar, som mot alla odds blir vänner och får vara med om ett storslaget äventyr. I rollerna Maria Lundqvist, Sissela Kyle, Dag Malmberg, Anton Lundqvist, Joel Spira, Sissela Benn med flera.

Premiär: torsdag 1 december

Äntligen! (julspecial)

Alla nya serier på SVT Play hösten 2022
Foto: SVT.

Om fem dagar ska hela världen få veta att Jacob Widman är årets Nobelpristagare i ekonomi.  Det finns bara ett problem. Han är död.  Detta är upptakten till SVT:s stora julserie Äntligen! Det är en dråplig dramakomedi om djup vänskap, livets obarmhärtiga ändlighet och att – bokstavligen – gå över lik för ett Nobelpris. I huvudrollerna återfinns Peter Dalle, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Claes Månsson och Suzanne Reuter. För regin svarar Martin Persson, som tidigare regisserat Kristallen-belönade Bonusfamiljen.   

Premiär: julhelgen

Flera nya serier på SVT Play hösten 2022

Herr Talman (19 augusti)

Det sitter i väggarna (22 augusti)

Sommaren i Grums (23 augusti)

The Grave (24 augusti)

Det svenska modet (24 augusti)

Svenska nyheter (26 augusti)

IFS – invandrare för svenskar (28 augusti)

Draknästet (8 september)

Cyklopernas land (9 september)

Olav (10 september)

Den svenska dokusåpan (13 september)

Sanditon 2 (17 september)

Atlantens årstider (18 september)

Ekonomibyrån (19 september)

Politikbyrån (21 september)

30 minuter (21 september)

Vem bor här? (10 oktober)

Carina Bergfeldt (14 oktober)

Morden i Appojaure (19 oktober)

En vildare värld (20 oktober)

Husdrömmar Sicilien (20 oktober)

Fixarjulen (1 november)

The Split 3 (4 november)

På spåret (11 november)

Genjägarna (13 november)

Hockeyns historia (13 november)

Tre pappor (13 november)

Musikhjälpen (december)

Mammahjärtat (20 november)

Selma Lagerlöf (27 december)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL