Annika - mord till havs säsong 2 – detta vet vi

Annika - mord till havs säsong 2 – detta vet vi

  • SVT Play
Filmtopp
Uppdaterad 21 april 2022 kl. 14:00 | Publicerad 20 april 2022 kl. 16:00

Får vi luska i fler mord till havs framöver?

Det brittiska kriminaldramat "Annika - mord till havs" har hittat många nya fans på SVT under våren. Den första säsongens alla sex avsnitt finns att streama på SVT Play. Sugen på en andra säsong av serien? Filmtopp har försökt ta reda på hur det ligger till med den saken.

"Annika - mord till havs" är en av många populära kriminaldraman från Storbritannien. Som den titel som SVT har använt sig av avslöjar fokuserar den här kriminalaren på en specifik typ av mordfall – sådana som sker till havs, eller åtminstone däromkring.

Serien kretsar kring Annika Strandhed (Nicola Walker), en gåtfull och skarp kommissarie som tar sig an mordfall längs med den skotska kusten. 

Annika - mord till havs är skapad av Nick Walker (som har ett namn som är förvirrande likt huvudrollsinnehavaren Nicola Walker). Utöver Nicola Walker inkluderar andra nämnvärda skådespelare i serien Jamie Sives, Katie Leung, Ukweli Roach och Silvie Furneaux m.fl.

När kommer Annika säsong 2?

Den första säsongen av Annika - mord till havs hade premiär sommaren 2021 och i dagsläget finns det totalt sex avsnitt tillgängliga av serien. Än så länge har Alibi, som ligger bakom serien, inte annonserat att det kommer fler avsnitt framöver, men serien har inte heller annonserats som nedlagd.

När Filmtopp väger all tillgänglig information skulle vi vilja påstå att chanserna för en säsong två av Annika ser goda ut. En av anledningarna till detta är att serien är en av Alibis största framgångar de senaste åren och det finns dessutom mycket ny mark att bryta för serien. Den är nämligen baserad på en radiopjäs på BBC, som finns i hela sex säsonger. Det finns med andra ord en hel del källmaterial kvar att utforska.

Exakt när en säsong 2 av Annika - mord till havs kan tänkas komma är svårt att sia om. För det första måste en beställning på en ny säsong komma, så vi kan inte vänta oss nya avsnitt den närmaste tiden. En trolig prognos skulle kunna vara att en uppföljande säsong har premiär under 2023.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL