4 svenska filmer på SVT Play att förgylla sommaren med

4 svenska filmer på SVT Play att förgylla sommaren med

  • SVT Play
Sofie Landgren
27 juni 2024 kl. 08:00

Perfekt när solen gått i moln

Även under sommarens allra bästa glansdagar har solen en tendens att tacka för sig, och då är det ett ypperligt tillfälle att gå in på SVT Play och sätta på en film. Dessutom är dessa filmer helt gratis och inget inlogg krävs.

Tips på 4 svenska filmer som kan förgylla sommaren

Linas kvällsbok (2007)
Foto: SF Studios.

Linas kvällsbok (2007)

En dramakomedi om den 15-åriga Lina som är både okysst, oerfaren och har oskulden kvar. Det vill hon ändra på och för att bli av med sin oskuld blir Lina ihop med den några år äldre Danne, trots att hon egentligen inte gillar honom. I hemlighet är dock Lina förälskad i Ivar, en nyinflyttad sjundeklassare med vildvuxet hår och manchesterbyxor.

I regi av Hella Joof, och i rollerna ser vi Mylaine Hedreul, Viktor Axelsson, Lovisa Onnermark, Alice Kastrup-Möller, Rickard Roxvall, Adam Lundgren m.fl.

Den bästa sommaren (2000)
Foto: SF.

Den bästa sommaren (2000)

En varm komedi om den ensamstående begravningsentreprenören Yngve Johansson som bor i den lilla orten Molkom i Värmland. Yngve är en lite kärv men respekterad person som dessutom varje år inhyser sommarbarn från storstaden. Sommaren 1958 är det de föräldralösa barnen Annika och Mårten som ska bo hos Yngve. Vad Yngve inte vet än är att det här blir en sommar som kommer förändra hans liv för alltid.

I regi av Ulf Malmros, och i rollerna ser vi Kjell Bergqvist, Rebecca Scheja, Anastasios Soulis, Cecilia Nilsson, Brasse Brännström, Gachugo Makini m.fl.

Jag är Zlatan (2021)
Foto: Nordisk Film.

Jag är Zlatan (2021)

Den fantastiska berättelsen om Zlatan Ibrahimović och hans osannolika resa, från Rosengård och vidare till att bli en av världens bästa fotbollsspelare. Det är en film om livet i förorten och kärleken till sina rötter och fotbollen, och om killen som bestämmer sig för att leva ut sina drömmar och forma sin egen personlighet.

I regi av Jens Sjögren, och i rollerna ser vi Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktati, Cedomir Glisovic, Merima Dizdarevic, Emmanuele Aita, Helena Ellison m.fl.

Sune - Uppdrag midsommar (2021)
Foto: Nordisk Film AB.

Sune - Uppdrag midsommar (2021)

En komedi om Sune och hans älskade Sophie som ska fira midsommar i idylliska Myshult tillsammans med sina familjer. Dagen före avresan gör dock Sophie slut och katastrofen är ett faktum. Sune bestämmer sig nu för att försöka vinna tillbaka Sophie igen genom att fira en riktig romantisk midsommar med henne, precis som hans mamma och pappa gjorde för 20 år sedan.

I regi av Erland Beskow, och i rollerna ser vi Elis Gerdt, Lily Wahlsteen, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Baxter Renman m.fl.

Du hittar samtliga filmer på SVT Play.

Fler tips på SVT i sommar:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL