Sommarlov 2024 – bästa streamingtipsen för barn mellan 6-9

Sommarlov 2024 – bästa streamingtipsen för barn mellan 6-9

Sofie Landgren
10 juni 2024 kl. 18:00

Räddning för regniga dagar

Det har blivit dags för sommarlov 2024 för våra skolor runt om i landet. I och med att vädergudarna ser ut att bjuda på allt annat än väder lämpat för utomhusaktiviteter så har vi på Filmtopp gjort en djupdykning i streamingtjänsternas utbud när det kommer till film och serier för barn. Här är de bästa tipsen!

Snorkråkan serie på SVT
Foto: Martin Frick / SVT.

Snorkråkan (säsong 1)

En humorserie för hela familjen där samtliga 10 avsnitt finns att streama på SVT Play från och med 6 juni.

Snorkråkan får oväntat besök från yttre rymden när utomjordingen Mic-Mac kraschlandar på kollot. Mic-Mac blir snart kompis med Maskrosstugan och de andra barnen på kollot. När Nisses liv är i fara måste Mic-Mac använda sina magiska krafter och riskerar att bli upptäckt av onda forskare. Tore, Hillevi och Maskrosstugan måste göra allt de kan för att rädda Mic-Mac, även om det innebär att ta hjälp från Tores ärkerival Victor Hård och hans veliga kumpan Fred.

Den andra säsongen av "Snorkråkan" har premiär på SVT Play fredag den 23 augusti.

Sunes föräldrar stjäl showen – då har Familjen Andersson premiär
Foto: Foto: Janne Danielsson / SVT.

Familjen Andersson (säsong 2)

Familjen Andersson är en humorserie för hela familjen som handlar om Sunes familj, men den här gången har de vuxna större plats i berättelsen. Berättelsen kretsar runt en svensk-norsk konflikt startad av en elak granne i det område som de bor. I serien får vi se flera välbekanta ansikten bland de vuxna skådespelarna.

Karin, Rudolf och deras tre barn Anna, Sune och Håkan bor i den lilla staden Glimmerdagg. Precis som alla föräldrar försöker de få vardagspusslet att fungera, det är bara det att vardagen sällan blir vardaglig med den här familjen…

De andra säsongen av "Familjen Andersson" har premiär på SVT Play fredag den 12 juli.

Megamind och Undergångssyndikatet (2024)
Foto: Viaplay.

Megamind och Undergångssyndikatet (2024)

Megamind är tillbaka i en ny långfilm, och den här gången har han blivit god och fått i uppdrag att beskydda Metro City. Hans nya, goda sidor sätts på prov när hans gamla ondsinta gäng dyker upp igen och hotar staden.

Här kan du streama: Megamind och Undergångssyndikatet

Morrhårspatrullen och jakten på konstgnagarna (2023)
Foto: Viaplay.

Morrhårspatrullen och jakten på konstgnagarna (2023)

Efter att ha flytt undan en översvämning hamnar katten Vincent och musen Maurice på ett museum. Här träffar Vincent ett tufft kattgäng som i åratal har vaktat museets värdefulla tavlor, och han måste gömma sin vän Maurice undan dem. Plötsligt anländer världens mest kända tavla Mona Lisa till museet, och vare sig katterna eller musen vet att en taveltjuv följer i dess spår. Nu måste Vincent uppbåda allt sitt mod för att lyckas rädda både mästerverket och Maurice.

Här kan du streama: Morrhårspatrullen och jakten på konstgnagarna

Craig – Bäckens kung: När Craig blev Bäckens kung (2023)
Foto: Max.

Craig – Bäckens kung: När Craig blev Bäckens kung (2023)

Innan han blev Craig "Bäckens kung" var han bara Craig – ett nyinflyttat barn i en helt ny stad. Allt Craig vill är att komma tillbaka till sina gamla vänner och sitt gamla hem. Men när han får reda på att den närliggande bäcken döljer en förlorad skatt som kan förverkliga hans önskan, ger sig Craig iväg på en resa för att hitta den. Han tar sig fram i den farliga förortens vildmark, knyter nya vänskapsband, samtidigt som han förföljs av ett skräckinjagande gäng pirater som vill förstöra hela bäcken.

Här kan du streama: Craig – Bäckens kung: När Craig blev Bäckens kung

Iwájú (säsong 1)
Foto:  Walt Disney Animation Studios.

Iwájú (säsong 1)

Historien utspelar sig i Lagos i Nigeria och denna animerade originalserie berättar en spännande uppväxtskildring om Tola, en liten flicka från den förmögna ön och hennes tekniskt begåvade bäste vän Kole, och hur dom upptäcker hemligheterna och farorna med sina olika världar. Iwájú är ett unikt samarbete mellan Walt Disney Animation Studios och Panafrikanska underhållningsföretaget Kugali.

Samtliga 6 avsnitt av "Iwájú" finns att streama på Disney+.

Enhörningen Thelma
Foto: Netfix.

Enhörningen Thelma (2024)

Netflixs nya film Enhörningen Thelma bjuder på skratt, musik och ett budskap om att du är perfekt precis som du är.

Thelma är en liten ponny som drömmer om att bli en glamorös musikstjärna. I ett rosa och glitterfyllt ödesögonblick förvandlas Thelma till en enhörning och blir omedelbart en världsstjärna. Men, det nya berömda livet har ett pris.

"Enhörningen Thelma" har premiär på Netflix 17 maj 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL