Nya dramaserier på SVT sommaren 2024 – massor av tips!

Nya dramaserier på SVT sommaren 2024 – massor av tips!

  • SVT Play
Sofie Landgren
12 juni 2024 kl. 14:00

SVT bjuder på en redigt dramatisk sommar

I den här listan hittar du hela SVT:s sommarutbud när det kommer till de mest sevärda dramaserierna. Som en bonus har Filmtopp sammanställt samtliga premiärdatum!

Sisi – kejsarinnan, säsong 1, onsdag 5 juni 2024 i SVT
Foto: Louis-Zeno Kuhn / SVT.

Sisi – kejsarinnan (säsong 1) – premiär onsdag 5 juni

Tysk-österrikisk dramaserie från 2021.

16-åriga Elisabeth, även kallad Sisi, följer motvilligt med till Bad Ischl där hennes syster Néné ska förlovas med Österrikes kejsare, Frans Josef I. Väl på plats blir de utsatta för ett bakhåll under en ridtur.

Sisi – kejsarinnan (säsong 2) – premiär onsdag 12 juni

Sisi och Frans reser till Frankrike för att be Napoleon om hjälp att förhindra ett nytt krig. Men det är inte bara deras gamla fiende som skapar oro, utan också en oväntad återförening.

Nautilus – Kapten Nemos äventyr, onsdag 12 juni
Foto: Disney / Disney+ / SVT.

Nautilus – Kapten Nemos äventyr – premiär onsdag 12 juni

Amerikansk äventyrsserie från 2024.

Nemo och hans medfångar på straffkolonin i Kalpani tvingas bygga en jättelik ubåt - Nautilus. Så snart den är klar planerar Nemo och hans förtrogna att fly med hjälp av ubåten. Men när direktör Crawley från det hänsynslösa Ostindiska sjöhandelskompaniet anländer och kräver att Nautilus omedelbart ska flyttas till Bombay för att bestyckas tvingas Nemo tidigarelägga sina planer, med vilka han än kan samla till besättning. Serien bygger på Jules Vernes klassiker En världsomsegling under havet.

Threesome, säsong 1, premiär onsdag 26 juni
Foto: Viaplay.

Threesome (säsong 1) – premiär onsdag 26 juni

Svensk dramaserie från 2021.

Det unga paret David och Siri bor i London, under en utekväll träffar de Camille. En flirtig lek tar vid och gränserna börjar gradvis lösas upp. En berusad kväll har de en trekant. Threesome fick högt betyg av Filmtopp.

Threesome (säsong 12) – premiär onsdag 3 juli

Förhållandet mellan David och Siri kompliceras och testas.

Den gömda skatten, säsong 2, premiär fredag 5 juli
Foto: DR Drama / DR Sales.

Den gömda skatten (säsong 2) – premiär fredag 5 juli

Dansk äventyrsserie för ungdomar från 2024.

Kompisarna Charly, Niels och Tania är på semester med Charlys mamma på Bornholm. Charly blir eld och lågor när han får höra om bornholmsk tro på övernaturliga väsen, vidskepelse och myter. Men Tania och Niels tycker att han är barnslig. Vid ett museibesök blir en värdefull tavla förstörd och flickan, Silje, som får skulden ber vännerna om hjälp att bevisa sin oskuld.

Sekunder premiär torsdag 18 juli
Foto: SVT.

Sekunder – premiär torsdag 18 juli

Finsk dramaserie från 2024.

En gripande dramaserie om ett tåg som spårar ur och orsakar en enorm explosion i en liten finsk småstad. Över sextio personer omkommer och olycksutredaren Marita Kaila står inför sin karriärs svåraste utmaning.

Dopesick – premiär onsdag 17 juli
Foto: SVT.

Dopesick – premiär onsdag 17 juli

Amerikansk dramaserie om den drogepidemi som drabbade USA runt millennieskiftet. Serien baseras på Beth Macys bästsäljare.

"Dopesick" undersöker hur ett företag utlöste den värsta läkemedelsepidemin i amerikansk historia. Serien tar tittarna till epicentret för Amerikas kamp mot opioidberoende, från "Big Pharmas" styrelserum, till ett bedrövat gruvsamhälle i Virginia, till DEA:s korridorer. I en intensiv och spännande resa kommer vi att få se hjältar som mot alla odds kämpar för att besegra de giriga företagskrafterna bakom denna nationella kris, och deras allierade. Av Filmtopp fick serien 4 av 5 i betyg när den hade ursprunglig premiär 2021.

Kin, säsong 2, onsdag 24 juli
Foto: RTÉ One.

Kin (säsong 2) – premiär onsdag 17 juli onsdag 24 juli

Irländskt drama från 2023.

"The Kinsellas" är i sitt esse i Dublin, men dödandet av Eamon Cunningham har skapat lika många problem som det löste. De har ådragit sig en fiende vars vrede är ännu farligare än vad Eamonts var. Och där det en gång fanns obrytbara familjeband, finns nu bara misstänksamhet, misstro och bitterhet. Det största hotet mot familjen kommer nu inifrån i form av en hänsynslös agent.

Premiär för Orkestern
Foto: DR1.

Orkestern (säsong 2)  – premiär onsdag 24 juli

Dansk dramaserie från 2024 som utspelar sig bakom kulisserna på Köpenhamns symfoniorkester.

Lost boys and fairies, The Responder, Time
Lost boys and fairies, Time, The Responder. Foto: BBC ONE.

Fler dramaserier på SVT i sommar

Lost boys and fairies – premiär onsdag 31 juli

Brittisk dramaserie från 2024. Paret Gabriel och Andy som bestämmer sig för att adoptera ett barn tillsammans.

The Responder (säsong 2) – premiär onsdag 31 juli

Brittisk dramaserie från 2024. Martin Freeman är tillbaka med en andra säsong av den hyllade serien om polisen Chris Carson försöker göra rätt för sig men faller in i gamla mönster.

Time (säsong 2) – premiär onsdag 7 augusti

Brittisk dramaserie från 2023. Den kämpande ensamstående mamman Orla är i ett desperat läge efter att ha skickats till Carlingford-fängelset där hon möter den unga heroinmissbrukaren Kelsey och livstidsfången Abi

It's a Sin – premiär onsdag 7 augusti

Brittisk dramaserie från 2021. Följer en grupp vänner i 1980-talets London vars liv förändras dramatiskt av AIDS-krisen.

Samtliga titlar går att streama på SVT Play!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL