Sofia Kappel i Joakim Lundells skräckfilm Feed

Sofia Kappel i Joakim Lundells skräckfilm Feed

Filmtopp
09 april 2022 kl. 16:04

"Kommer råka ut för ganska mycket"

Joakim Lundells kommande skräckfilm "Feed" börjar ta form. Inspelningen är påbörjad och nu har han fått med sig Guldbaggebelönade Sofia Kappel och Molly Nutley.

I höstas kunde vi rapportera att Joakim Lundell dragit igång arbetat på hans kommande skräckfilm Feed. Filmen beskrivs som en uppfriskande tagning på den klassiska skräckgenren “unga människor terroriseras av okänt väsen”. 

– Jag är taggad på att göra en modern skräckfilm till dagens publik som blivit lite förbisedd när det gäller svensk film, sade Lundell då.

Nu har arbetet på produktion börjat röra sig framåt i rejält fart. Inspelningen är i gång och Aftonbladet rapporterar även att både Sofia Kappel och Molly Nutley ska medverka. Kappel vann tidigare i år en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll med filmen Pleasure. Nutley är bland annat känd för Vilken jävla cirkusBröllop, begravning och dop – Filmen och Beck-filmerna.

– De har två av de största rollerna i filmen och de kommer att råka ut för ganska mycket, säger Lundell till Aftonbladet.

Lundell hoppas att filmen ska väcka intresset för svensk skräckfilm och likaså locka en bred publik till landets biografer:

– Jag brinner verkligen för att biograferna ska finnas kvar. Vi människor har behov av att komma ut och interagera med andra. 

Ännu finns det inget bekräftat premiärdatum för "Feed".

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL