Nya skräckfilmer 2022

Nya skräckfilmer 2022

Uppdaterad 31 januari 2022 kl. 15:41 | Publicerad 09 december 2021 kl. 17:31

Rysare att se fram emot 2022

År 2022 är året skräckgenrens klassiker gör comeback och en radda nya skräckhistorier gör entré. Texas Chainsaw Massacres Leatherface är i 60-årsåldern men verkar inte planera för pension. Kan 2022 vara året då Halloweens Michael Myers ser sin undergång? Missa inte heller obehagliga trailern för The Black Phone med Ethan Hawke.

Kommande skräckfilmer 2022
Foto: SF Studios.

En av nya skräckfilmer 2022 som vi kan se redan idag är Scream. I femte delen av filmserien ser vi åter Courtney CoxNeve Campbell och David Arquette i rollerna som Gale Weathers, Dewey Riley och Sidney Prescott. Det har gått 25 år sedan morden i Woodsboro. En grupp tonåringar blir offer för en ny mördare i Ghostface-mask. Sidney, Gale och Dewey har lyckats fly upprepade gånger. I sällskap med ett gäng nya ansikten får vi se om de lyckas igen.

Nya skräckfilmer att se fram emot 2022

Halloween Ends 

Kommande skräckfilmer 2022
Foto: United International Pictures.

Den sista delen i trilogin om Michael Myers och Laurie Strodes visas på svenska biografer den 14 oktober nästa år. Avslöjar titeln Myers undergång? Vi får se om Jamie Lee Curtis karaktär Laurie äntligen får sitt efterlängtade avslut.  

Texas Chainsaw Massacre

Kommande skräckfilmer 2022 – Texas Chainsaw Massacre
Foto: Netflix.

Uppföljaren till originalfilmen med samma namn, Texas Chainsaw Massacre, är en av flera nya skräckfilmer som Netflix släpper nästa år. 

47 år har gått sedan världens chockades en av de mest bisarra brotten i amerikansk historia. 25-åriga Ruth är karriärkvinnan från San Fransisco som tar med sin tonåriga syster på en jobbresa till Texas. Den yngre systern är hobbyfotograf och råkar stöta ihop med den 60-årige Leatherface.

Nell Hudson spelar Ruth och Elsie Fischer hennes yngre syster Lila.

Ännu har inget premiärdatum släppts för "Texas Chainsaw Massacre" men den väntas dyka upp någon gång i början på 2022.

Morbius 

Kommande skräckfilmer 2022 – Morbius
Foto: Sony Pictures.

Daniel Espinosa regisserar superhjältefilmen är baserad på Marvel Comics seriefigur "Morbius, The Living Vampire". I titelrollen ser vi Jared Leto som Michael Morbius tillsammans med Matt Smith (The Crown), Adria Arjona (Emerald City), Jared Harris (Mad Men), Al Madrigal (The Daily Show with Jon Stewart) och Tyrese Gibson (Transformer).

I filmen är Letos Morbius är drabbad av en sällsynt blodsjukdom. Han laborerar med ett eget botemedel och utvecklar vampyrism.

"Morbius" har svensk biopremiär 1 april 2022.

Hocus Pocus 2 

Kommande skräckfilmer 2022 – Hocus Pocus 2022
Foto: Disney+

Det har gått snart 30 år sedan kultklassikern Hocus Pocus (1993) hade premiär. Till hösten 2022 kommer uppföljaren till Disney+. Bette Midler, Sarah Jessica Parker och Kathy Najimy är tillbaka som häxsystrarna Sanderson. Filmen kommer knappast bli en renodlad skräckis, men aningen kuslig kan vi i alla fall hoppas på att den blir.

Det har talats om en uppföljare till Hocus Pocus länge. Den 18 oktober 2021 satte filmandet igång och den är redo att möta publiken nästa höst.

Violent Night

I december 2022 släpper Universal Violent Night. Det blev nyligen klart att Stranger Things-stjärnan David Harbour medverkar i norske regissören Tommy Wirkolas (Dead Snow) mörka holiday-thriller. Filmen är baserad på originalmanuset av Pat Casey och Josh Miller, gänget bakom Sonic the Hedgehog (2020).

The Black Phone

Denna efterlängtade film är baserad på skräcknovellen med samma namn och vi ser Ethan Hawke i en av huvudrollerna. En 13-årig pojke har blivit kidnappad av en sadistisk mördare. I källaren där han hålls fången ringer en telefon och pojken svarar. I andra änden försöker mördarens tidigare offer hjälpa pojken att överleva.

The Black Phone har svensk biopremiär 4 februari 2022.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Kommande skräckfilmer 2022 – Doctor Strange
Foto: Walt Disney Pictures.

Uppföljaren till Doctor Strange (2016) är den tjugoåttonde installationen i Marvel Cinematic Universe och regisseras av Sam Raimi (Spider-Man, Evil Dead). Den påstås vara den mörkaste filmen hittills i Marvel-världen. Benedict Cumberbatch ser vi i rollen som “Dr. Stephen Strange” och Elizabeth Olsen spelar “Wanda Maximoff/Scarlet Witch”. Handlingen påstås ta vid strax efter Avengers: Endgame (2019).

Filmen har förväntad premiär i början av maj 2022.

Firestarter

Kommande skräckfilmer 2022
Foto: Blumhouse Productions/Universal Pictures.

Filmen är produktionsbolaget Blumhouse remake av Stephen King-filmen Eldfödd med Drew Barrymore från 1984. Zac Efron spelar Andrew “Andy” McGee, pappan vars dotter utvecklar pyrokinesi (förmågan att frambesvärja eld). Han måste göra allt i sin makt för att skydda dottern från en hemlig myndighet som är efter henne. 

Filmen har inget premiärdatum ännu men sägs komma någon gång 2022.

The Northman

Regissören Robert Eggers (The Witch, The Lighthouse) är tillbaka med den historiske thrillern The Northman. Alexander Skarsgård spelar vikingprinsen som går hur långt som helst för att söka hämnd för mordet på hans far. Det är en stjärnspäckad rollista utöver Skarsgård, med skådisar som Nicole Kidman, Willem Dafoe, Anya Taylor-Joy och Ethan Hawke. Isländska sångerskan Björk medverkar också som “The Slav Witch”.

Filmen har svensk premiär någon gång i april 2022.

Don’t Worry Darling

Florence Pugh fick sitt genombrott i Ari Asters otäcka Midsommar (2019) och Oscarsnominerades sedermera för sin roll i Little Women (2019). Denna gång ser vi henne i Don’t Worry Darling, som regisseras av Olivia Wilde. Filmen utspelar sig på 1950-talet och följer en hemmafru som oroar sig för att hennes mans glamorösa företag döljer obehagliga hemligheter. Harry Styles, Gemma Chan och Chris Pine medverkar också.

Filmen har premiär i september 2022.

Orphan: First Kill

Kommande skräckfilmer 2022 – Orphan: First Kill
Foto: Dark Castle Entertainment.

Filmen som till en början hade titeln “Esther”, är en prequel till lovordade skräckfilmen Orphan (2009), med Isabelle Fuhrman i rollen som adoptivdottern till Vera Farmiga och Peter Sarsgaards roller. Vi återser Fuhrman i rollen som Leena/Esther. Hon lider av ett tillstånd som får henne att se ut som ett barn, trots att hon är en vuxen kvinna. I Orphan: First Kill får vi se hur Leena kom att bli mördaren vi såg i Orphan

Filmandet satte igång 2020 och den har förmodad premiär någon gång 2022.

Andra skräckfilmer som har premiär 2022 (samt några sci-fi och thrillers värda att hålla koll på):

 • Deep Water, erotisk psykologisk thriller, premiär 14 januari 2022

 • Stoker Hills, skräckfilm, premiär i januari

 • Moonfall, science fiction, premiär 4 februari 2022

 • The Banquet, British brittisk skräckfilm, premiär 18 februari 2022

 • Fear, skräckfilm, premiär 11 mars 2022

 • Prey, prequel till Predator, premiär sommaren 2022 på Hulu

 • Jeepers Creepers Reborn, första delen i en trilogi

 • They Hear It

 • Dark Harvest, fantasy/skräck, premiär 23 september 2022

 • Hellraiser, finns att streama på Hulu 2022

 • Evil Dead Rises, HBO Max 2022

 • Terrifier 2, förväntas komma 2022

 • The Devil’s Light, övernaturlig skräckfilm som har premiär 25 februari 2022

LÄS OCKSÅ:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL