Masked Singer Sverige 2022

Masked Singer Sverige 2022 – Premiär, jury, regler m.m.

Filmtopp
Uppdaterad 25 mars 2022 kl. 16:03 | Publicerad 31 januari 2022 kl. 18:01

Succéprogrammet kommer tillbaka

I kväll har "Masked Singer Sverige" säsong 2 premiär. I den här artikeln sammanställer vi allt vi vet om Masked Singer 2022, som ska bli den svåraste, galnaste och roligaste tävlingen någonsin.

Fjolårets stora publikfavorit kommer snart tillbaka. I kväll är det nämligen premiär för Masked Singer Sverige 2022 – en andra säsong fullproppad med spektakulära masker och hemliga sångare. För vilka sångpipor är det egentligen som döljer sig bakom de galna kostymerna?

Favoriten David Hellenius återvänder som programledare och har denna gången med sig sin eminenta panel bestående av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai.

– Det blir den svåraste, galnaste och roligaste tävlingen någonsin, säger David Hellenius.

Så många tävlar i Masked Singer Sverige 2022

Nu är det bekräftat att tolv nya masker har skapats för tolv nya kändisar som står redo för att ge sig in i leken. De tävlande ställs mot varandra i battles med målet att charma publiken för att få behålla sin hemliga identitet så länge som möjligt. Det är publiken tillsammans med panelen som avgör vem som går vidare.

Vilka som kommer att tävla i årets upplaga är givetvis hemligt, men i Masked Singer Sverige 2021 såg vi kändisar som Robert Wells, Johanna Nordström, Christina Schollin, Victoria Silvstedt och Hans Rosenfeldt.

Reglerna i Masked Singer säsong 2

Masked Singer Sverige 2021
Foto: TV4

Att tävla i det folkkära programmet kräver att deltagarna är redo att återvända till TV-rutan många gånger om. De får inte heller avslöja sin riktiga identitet förrän de blir utröstade… eller vinner allt ihop.

Maskerna delas in i två grupper

De tolv maskerna delas upp i två grupper med sex tävlande i varje grupp. Varannan vecka tävlar grupp ett och varannan vecka grupp två. Den mask som får minst röster måste visa sitt ansikte och lämna programmet. När det återstår tre masker från varje grupp slås grupperna ihop i avsnitt sju.

Totalt pågår Masked Singer Sverige säsong 2 i nio stycken intensiva avsnitt.

Final med tre masker

Efter att ytterligare en mask får lämna programmet återstår i åttonde avsnittet fem deltagare som tävlar om de tre åtråvärda finalplatserna. Finalen går av stapeln den 20 maj och då koras vinnaren i Masked Singer Sverige 2022.

Panelen som består av Pernilla Wahlgren, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Nour El Refai ska klura ut vilka det är som döljer sig bakom maskerna.

Pernilla Wahgren säger så här:

– Masked Singer var absolut en av förra årets ljuspunkter för mig! Har verkligen längtat tillbaka till mina jurykompisar, David och alla maskerna! Förra året bjöd ju på riktiga överraskningar bakom maskerna! Älskar också att ALLA blir så engagerade i programmet! I år känns det som att vad som helst kan hända! Frågan är om det finns en Wahlgren med i år också tro…?!

Pernilla syftar på att det var hennes mamma, skådespelerskan Christina Schollin, som dolde sig bakom en av maskerna. Med tanke på hur många Wahlgrens som finns där ute, behöver nog inte Pernilla undra särskilt länge till. Vi tippar stenhårt på att någon av dem har bestämt sig för att överraska Pernilla på nytt.

Svenska folket gissar

Masked Singer Sverige 2022
 Foto: Magnus Ragnvid / TV4 

Under hela säsongen kommer gissningsleken pågå på Masked Singer Sveriges Instagram-konto @maskedsingersverige där alla kan vara med och gissa. Den första personen som gissar rätt där kommer uppmärksammas både på sociala medier och i själva programmet. På kontot släpps också nyheter, ledtrådar och exklusivt material. Det svenska folket är även med och röstar om vilka kändisar som går vidare i programmet.

Då har Masked Singer Sverige 2022 premiär

Nu är det klart att Masked Singer säsong 2 kommer att börja sändas den 25 mars på TV4 och TV4Play. Finalen hålls den 20 maj.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL