Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Så förändras Masked Singer

Så förändras Masked Singer

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 september 2021

Vi väntar fler twistar i nya säsongen.

Snart kommer succéprogrammet Masked Singer tillbaka med en ny säsong, en comeback som också innebär nytt koncept.

MER LÄSNING:

Det nya showkonceptet där anonyma kändisar gör musikframträdanden bakom masker har tagit världen med storm. Bara det första avsnittet av Masked Singer Sverige sågs av över två miljoner tittare, vilket måste anses vara en oerhörd bedrift. Det blir därför att se hur publiken reagerar på programmets nya koncept.

Den amerikanska tidningen Entertainment Tonight rapporterar att nästa säsong kommer att introducera en knapp, som juryn kan trycka på för att avslöja personen på scen. Knappen får bara användas om en jurymedlem  är helt säker på vem som är bakom masken. Om de har rätt, så måste personen i fråga ta av sig sin mask och visa sig, för att då också åka ut ur programmet. Om jurymedlemmen som trycker på knappen däremot har fel i sin gissning, så får den poängavdrag. Knappen kan bara användas en gång under vardera grupps framträdanden.

Syftet med att förändra Masked Singer är att addera spontanitet, berättar dess amerikanska producent Craig Plestis. Han säger också följande om det nya konceptet: 

– Panelen säger hela tiden att de vet vem som är bakom masken. Nu får vi se vad de verkligen går för. 

Det återstår att se om knappen, som onekligen hettar till programkonceptet, kommer att användas redan i nästa säsong av svenska Masked Singer. 

Masked Singer Sverige säsong 2 har premiär under 2022.

NÄSTA ARTIKEL