Premiär för HALO säsong 2 i februari – se den officiella trailern

Skaparen om Halo säsong 3 – "Det är helt klart tanken"

  • SkyShowtime
Olivia Samuelsson
Uppdaterad kl. 12:04 | Publicerad 29 april 2024 kl. 11:04

"Finns en fortsättning på historien"

Tidigare under våren hade den andra säsongen av sci-fi-serien "Halo" premiär på SkyShowtime och i nuläget ser det ljust ut för en fortsättning på den serieadaptionen.

I många år pratades det om att göra en serieadaption av det populära spelet Halo och 2022 blev det äntligen verklighet, då den första säsongen hade premiär. Serien utspelar sig 500 år fram i tiden där utomjordingar hotar mänskligheten. Precis som i spelen får vi följa John-117, även känd som Master Chief, som tillsammans med Spartans of Silver Team kämpar för att hitta "the Halo", som kan hjälpa dem att vinna kriget mot utomjordingarna. 

Serien är skapad av Steven Kane (säsong 1), Kyle Killen (säsong 1) och David Wiener (säsong 2 och i rollen som självaste Master Chief ser vi Pablo Schreiber. Tidigare i vår hade seriens andra säsong premiär  SkyShowtime och möttes av positiva reaktioner från både tittare och kritiker. Många ställer sig därför nu frågan: blir det en säsong 3? 

Skaparen om Halo säsong 3 – "Det är helt klart tanken"
Foto: SkyShowtime.

Halo säsong 3 – "Finns en fortsättning på historien"

När den första säsongen av Halo släpptes fick den ett blandat bemötande. Kritiker menade att det var en helt okej adaption, men många fans av spelen var besvikna. Den andra säsongen verkar dock ha höjt ribban för serien och Filmtopps egna recensent Emil Oscar Rasmussen gav den 3 av 5 i betyg och menade att den är "ett litet steg i rätt riktning efter den skakiga första säsongen". Säsong 2 verkar även ha gjort både nya och gamla fans positivt överraskade och möjligheterna för att serien ska fortsätta ser genast mycket ljusare ut.

I en intervju med Collider berättar dessutom skaparen David Wiener och exekutiva producenten och tv-spels utvecklaren Kiki Wolfkill om deras tanker kring seriens framtid. 

– Det är en så stor värld. Det finns mycket av legacy och lore och varje lösning i slutet av säsongen skapar egna problem, och jag tror att det är en riktigt bra språngbräda. Jag hoppas vi får möjligheten att göra mer. Det är helt klart tanken. Man tänker såklart på det. Jag skulle ljuga om jag sa att vi inte hade gjort det, säger Wiener. 

Kiki Wolfkill tillägger: 

– Man måste alltid utgå från det bästa va? Och man vill ju skriva med det långsiktiga tänkandet i åtanke. Så det finns definitivt en fortsättning på historien efter säsong 2. Vi skulle älska att utforska den. 

I nuläget är det inte bekräftat om det blir en fortsättning på sci-fi-serien, men just nu ser det minst sagt troligt ut att det bir en säsong 3. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Halo" och om det blir en säsong 3.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL