Skaparen avslöjar – Johan Falk-uppföljaren snart här

Skaparen avslöjar – Johan Falk-uppföljaren snart här

Axel Diedrichs
04 juli 2024 kl. 09:50

Nu kan du förhandsbeställa "De döda och de levande"

Johan Falks huvudskapare Anders Nilsson har avslöjat att den som vill nu kan förhandsbeställa hem boken "De döda och de levande".

Johan Falk fortsätter att ockupera våra liv. I höstas fick serien nytt liv i form av boken Slutet var bara början som gjorde braksuccé. Inte bara blev den hyllad av kritiker, den toppade även säljlistorna och kom dessutom att vinna stora priser.

Ytterligare två böcker är på väg innan filmserien är tänkt att få en ny säsong, och nu är den första av dem snart här. Med den andra boken De döda och de levande fortsätter berättelsen om Johan Falk, och den här gången får fansens favoritskurk Seth Rydell ett större fokus. 

Skaparen avslöjar – Johan Falk-uppföljaren snart här
Foto: TV4.

Säkra ditt exemplar av "De döda och de levande"

I den kommande boken är Falk på väg att lämna Göteborg en andra gång, men han hinner inte sätta foten på gaspedalen innan en fiende från hans förflutna kontaktar honom: Seth Rydell, som nu vill ha hans hjälp. Nedan kan du läsa den officiella synopsis som går att läsa om De döda och de levande

Mannen som saknar två fingrar på högerhanden gör sig redo för att starta sin bil och än en gång lämna Göteborg där han under så lång tid både levt och arbetat. Staden där hans familj lever sina liv, utan honom, ovetande om hela sanningen.

Kriminalkommissarie Johan Falk är nämligen död. Officiellt, alltså. Några få känner till att han fortfarande lever, ännu färre att han är tillbaka i Göteborg. En som misstänker det är den gamle gangstern och informatören Seth Rydell.

Och precis då, när Johan just satt nyckeln i tändningslåset och ska vrida om, så kontaktar Seth honom. I fullständig panik. Alla Seths drömmar om att kunna lämna gangsterlivet bakom sig är nu bara ett kliande avtryckarfinger borta från att helt gå upp i rök.

Johan Falk är den ende som kan rädda honom – död eller levande.

Fansen längtar som bara den efter fortsättningen. Redan innan den släppts toppar den listor över de mest populära böckerna. Nu avslöjar Anders Nilsson att du som vill nu kan förhandsbeställa uppföljaren på Bokus och Adlibris.

Skaparen avslöjar – Johan Falk-uppföljaren snart här
Bokfabriken.

Anders Nilsson inför premiären "Helt galet!"

Svenska folkets brinnande intresse för Johan Falk är svårt att rama in. Men att serien lyckats göra övergången från filmer till böcker säger förstås mycket om hur älskad den är. Det säger också att Anders Nilsson vet hur han ska ge fansen vad de vill ha – utan att för den sakens skull tappa kvalitet. 

– Helt otroligt detta, att det är ett så stort intresse för bok 2 redan nu. Intresset var jättestort för bok 1 förra sommaren inför den bokens release, men det var ju ändå ingenting mot detta. Helt gigantiskt stort! Och första boken blev nu etta på Sveriges totala topplista för pocketböcker redan veckan innan den släpptes på de flesta ställen. Helt galet! Sverige tokälskar Johan Falk!, säger Anders Nilsson till Filmtopp.

"De döda och de levande" kommer ut den 30 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL