Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Filmtopp på galapremiären för A Man Called Otto med Tom Hanks

Skådespelarknepet Tom Hanks tänker stjäla av Rolf Lassgård

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 januari 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 januari 2023

Hollywoodstjärnan gick loss på Lassgårds karaktärsmetod

När Tom Hanks dök upp i Sverige med "A Man Called Otto" arrangerade SF en masterclass i vilken han avslöjade skådesplarknepet han tänka själva av Rolf Lassgård, som spelade Ove i svenska "En man som heter Ove".

I tisdags dök ingen mindre än Tom Hanks upp i Stockholm för att promota nya filmen A Man Called Otto, den amerikanske versionen En man som heter Ove, som SF Studios finansierat. Dagen vad som blev en lyckad gala höll skådespelaren en masterclass tillsammans med Rolf Lassgård, och Filmtopp befann sig på plats. Samtalet modererades av Christina Jeurling Birro som även pratade med filmens huvudproducenter Rita Wilson och Fredrik Wikström Nicastro

Skådesplarknepet Tom Hanks tänker stjäla av Rolf Lassgård
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Det briljanta skådesplarknepet Tom Hanks tänker stjäla av Rolf Lassgård

Under ett drygt fyrtio minuter långt samtal på Biograf Skandia i centrala Stockholm diskuterade Hanks och Lassgård sina prestationer av samma karaktär – den griniga gubben i Fredrik Backmans världsberömda roman – och skådespelande i stort. Då berättade svensken om en metod han använt för Ove och en massa roller därtill. Nämligen att packa en ryggsäck med sådant som bygger karaktären, från något särskilt föremål till en extra viktig replik.

Skådesplarknepet Tom Hanks tänker stjäla av Rolf Lassgård
Christina Jeurling Birro, Tom Hanks och Rolf Lassgård. Foto: Mathias Blom.

Anledningen bakom Lassgårds knep grundar sig i att man vid filminspelningar inte repar i samma utsträckning som på teatern, och att han med hjälp av det snabbare kan komma in i en roll. Tom Hanks som redan hade öst beröm över Lassgård, och slängt sig med fraser som "How am I going to beat this guy?" och "This guy is so great", blev alldeles till sig. 

– I am so gonna steal that! And say I heard it from some actor I can't remember the name of, sade Hanks till en publik som älskade den goda stämningen på scen.

Rolf Lassgård verkade upprymd av alla fina ord från Tom Hanks, men var heller inte långsam på att hylla honom tillbaks, inte minst för hans prestation i A Man Called Otto, som har amerikansk biopremiär den 30 december. I Sverige får vi se filmen först den 13 januari. 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL