Filmtopp på galapremiären för A Man Called Otto med Tom Hanks

Filmtopp på galapremiären för A Man Called Otto med Tom Hanks

Filmtopp
14 december 2022 kl. 12:12
ANNONS
ANNONS

I går var det galapremiär för svenskamerikanska "A Man Called Otto" på biograf Rigoletto i Stockholm. Filmtopp var självklart på plats med sin bevakning.

Det är inte varje dag man får stå en armlängds avstånd från en stjärna av Tom Hanks kaliber, men i går kväll på biograf Rigoletto var det exakt vad som hände de förväntansfulla gästerna. Snart är det nämligen premiär för den svenskamerikanska versionen av En man som heter Ove (eller Otto som han heter på andra sidan Atlanten) och titelrollen görs av ingen mindre än den älskade, Oscarsbelönade skådespelaren vi sett briljera i världsklassiker som Forrest Gump, Saving Private Ryan och Philadelphia.

A Man Called Otto är baserad på Fredrik Backmans bästsäljande roman En man som heter Ove, som gav oss en av de största svenska biosuccéerna någonsin i filmen med Rolf Lassgård i huvudrollen. Sony Pictures står för den internationella distributionen, vilket gör att filmen kommer gå upp på de största biograferna runt om i världen. Men även den här gången har SF Studios varit högst involverade i produktionen, likaså Hanks hustru Rita Wilson som dessutom skrivit en egen låt vi får höra i filmen.

Stjärnspäckat på galapremiären för A Man Called Otto

Det vore en underdrift att säga att Rigoletto vibrerade under gårdagen. Stället fullständigt kokade, med hundratals förväntansfulla gäster i salongen och fans som stod och hängde vid entrén. Att det blev så stor uppslutning kom knappast som en överraskning sett till alla stjärnor som befann sig på plats. Inte nog med alla stjärnnamn knutna till filmen, det fanns en gedigen gästlista med flera av Sveriges mest kända personer av alla möjliga slag, från ABBA:s Björn Ulvaeus till Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar.

Efter röda mattan fick den förväntansfulla publiken se Tom Hanks och kompani prata om skapandet av A Man Called Otto uppe på scen, följt av en exklusiv förhandsvisning av filmen. Att döma av publikens reaktioner under filmen verkade de mycket nöjda med filmen som lät dem fylla salongen med skratt. När filmen väl var slut satt en hel del kvar en längre stund, tagna av berättelsens mer gripande sekvenser.

"A Man Called Otto" har amerikansk biopremiär den 30 december, och går upp på svenska biografer den 13 januari. Med Biopasset kan du och så filmen till halva priset.

Nedan ser du Filmtopps bilder från kvällens gala samt citat från flera av gästerna.

Tom Hanks
Kvällens stjärnpar Tom Hanks och Rita Wilson i smeten på röda mattan. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Mariana Trevino
Mariana Treviño som spelar Ottos granne Marisol. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Truman Hanks
Sonen Truman Hanks som spelar en yngre Otto. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International

I filmen ser vi Tom Hanks son Truman Hanks spela den yngre versionen av Otto, som i svenska versionen görs av Filip Berg. A Man Called Otto innebar hans officiella debut framför kameran:

– Egentligen är jag ingen skådespelare, jag jobbar vanligtvis på kameraavdelningen. Så jag lät bara Marc regissera mig precis som han ville, sade Truman till Filmtopp.

Truman var tydlig med att han uppskattar hela upplevelsen som följer med att få promota filmen och inte minst att få resa till Sverige:

– Jag älskar att vara här i Stockholm och känner mig lyckligt lottad. Det är en fantastisk upplevelse.

Björn Ulvaeus
ABBA-ikonen och den gode vännen till Tom Hanks, Björn Ulvaeus. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Hedda Stiernstedt
Vår tid är nu-stjärnan Hedda Stiernstedt bland kvällens gäster. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Anders Bagge
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge var även de bjudna på galapremiären. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Marc Forster
Filmens regissör Marc Forster. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Nooshi
Politikern Nooshi Dadgostar fick synas i ett annat typ av sammanhang än hon är van vid. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
Rolf Lassgård
Den svenske En man som heter Ove-stjärnan Rolf Lassgård dök upp och bjöd på mycket värme. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International
A Man Called Otto
Regissören Marc Forster med Tom Hanks och Rita Wilson. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp International

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL