Musikhjälpen

Så mycket pengar samlade Musikhjälpen in 2021

20 december 2021 kl. 09:12

Näst högsta resultatet i programmets historia

Årets upplaga av Musikhjälpen är över. Totalt samlades in över 54 miljoner kronor till årets tema: en värld utan barnarbete.

För fjortonde gången arrangerades Musikhjälpen i samarbete med Radiohjälpen, Sveriges Television och Sveriges Radio. I år sändes 144 timmar radio och tv från glasburen på Gamla torget i Norrköping. En värld utan barnarbete, var årets tema.

I söndags avslutades insamlingsevenemanget där slutsumman slutade på 54 miljoner kronor, vilket är den näst högsta siffran i Musikhjälpens historia. Den högsta insamlingen skedde 2017 med en total på 74 miljoner kronor.

Årets programledarna i glasburen var Brita Zackari, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson. Oscar Zia och Anis Don Demina som också har programlett fick lämna buren på grund av sjukdom, men var med på videolänk i samband med programledarnas utsläpp.

– Jag är tagen av allas värme och engagemang, vilket har varit helt avgörande för Musikhjälpen 2021. Den har vuxit med flera nya hjältar samtidigt som gamla ställt upp när vi behövt. Utan publikens enorma engagemang hade vi inte kunnat genomföra den här veckan. Musikhjälpen är en viktig ljuspunkt för människor att samlas kring i mörkret, säger Simon Rosenqvist, projektledare på Sveriges Radio, i ett pressmeddelande.

Mer läsning:

 

 

NÄSTA ARTIKEL