Så bra är nya streamingtjänsten Max – smidig övergång från HBO Max

Så bra är nya streamingtjänsten Max – smidig övergång från HBO Max

Olivia Samuelsson
21 maj 2024 kl. 19:00

En uppdatering av HBO Max – och discovery+

I dag lanserades streamingtjänsten Max och Filmtopp har tagit en närmare titt på den nya streamingtjänsten.

I dag var det äntligen dags för lanseringen av den nya streamingtjänsten Max, som är en sammanslagning av HBO Max och discovery+. Den nya streamingtjänsten ersätter HBO Max helt och hållet, medan discovery+ kommer fortsätta finnas kvar, åtminstone en tid, för de som inte vill ha det stora utbudet av filmer och serier. 

Detta innebär att Max har ett brett utbud av filmer, serier, sport och reality, och Filmtopp har kollat närmare hur den nya streamingtjänsten ser ut.

Streamingtjänsten Max.
Ny funktion med rekommendation för livesändningar.

Lätt att hitta det du söker 

Alla som tidigare har haft ett konto hos HBO Max kommer att känna sig som hemma med den nya streamingtjänsten. Den är nämligen ganska snarlik sin föregångare, men har nu helt enkelt mer att erbjuda. Även för den som är ny på tjänsten är det inga problem, då den är tydligt indelad i olika kategorier.

Huvudmenyn består nu av fem kategorier: Hem, Serier, Filmer, HBO och Sport, vilket gör det enkelt att hitta. Och för den som har svårt att finna det den söker går det alltid att använda sökfunktionen i sidomenyn. 

Det som har förändrats mest är kategorin hem, där vi utöver de vanliga film och serierubrikerna nu även ser rubriker som: det bästa från Discovery och Live och kommande live-sändningar där du kan klicka in direkt på livesändningar av olika sporter. Det finns även en rubrik som lyder Våra varumärken där det går att gå in på varje varumärke, och hitta allt från just det märket samlat på en och samma plats.

Några exempel på varumärken är HBO, Kanal 5, DC, Discovery och CN

Längst ner på Max startsida finns även alla olika genrer, så som komedi, reality och dokumentär. Det är inte svårt att hitta, men hade ändå underlättat om det låg något högre upp. 

LÄS ÄVEN: Max bästa filmer och serier – måsten att se när HBO Max och discovery+ går samman 

Ny menyrad
Ny menyrad.

En smidig övergång 

Det enda alla HBO Max användare behöver göra är att ladda ner Max och logga in med sitt gamla inlogg, resten sköter sig självt och det hela är en väldigt smidig övergång. För dig som har haft HBO Max tidigare och oroar dig för att förlora dina filmer, serier och favoriter, kan du vara lugn. Allt förs över automatiskt till Max, och det går att fortsätta att kolla på dina filmer och serier precis där du slutade. 

I samband med lanseringen släpptes även ett flertal titlar, så som den norska komediserien MILF of Norway, del 1 av dokumentärserien This is Benjamin Ingrosso och den 15:e säsongen av den populära realityserien Wahlgrens värld

Även om Max nu erbjuder reality och sport så märks det tydligt att huvudfokus fortfarande ligger på filmer och serier, där Max har ett stort och tydligt utbud.

Filmtopp håller dig uppdaterad med senaste nytt inom film och tv-världen. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL