KLART: Då lanseras Max – nya streamingtjänsten från Warner Bros. Discovery

KLART: Då lanseras Max – nya streamingtjänsten från Warner Bros. Discovery

Emil Oscar Rasmussen
21 mars 2024 kl. 16:03

Max kommer till Sverige i maj 2024 – Norden först i Europa

Efter många om och men står det till sist klart att Warner Bros. Discoverys streamingtjänst "Max" lanseras i Sverige i maj, efter att man tidigare haft både HBO Max och discovery+ verksamma.

Det är Sverige och den nordiska marknaden som blir först ut när Warner Bros. Discovery lanserar streamingtjänsten Max i Europa. Den nya tjänsten blir en sammanslagning av innehållet på HBO Max, Discovery och Eurosports premiumabonnemangstjänst, för att på så sätt samla den bästa dramaunderhållningen, realityunderhållningen och sportunderhållningen på ett och samma ställe.

Streamingtjänsten Max lanseras i Sverige i maj 2024

I ett pressutskick avslöjar Warner Bros. Discovery att Max, som de beskriver som "den ultimata streamingtjänsten", kommer att börja rullas ut i Europa i maj 2024. Sverige och Norden är som sagt först ut, där lanseringsdatumet är den 21 maj. Totalt kommer Max att lanseras i 25 europeiska länder, efter att tidigare släppts i USA, Latinamerika och Karibien.

Max presenteras som en streamingtjänst som avser att förse hela hushållet med en "komplett tittarupplevelse" på en och samma plattform.

– Max är Warner Bros. Discoverys hemvist för streaming och bygger vidare på vårt långa arv i Europa genom att samla en otrolig bredd och djup av kulturdefinierande underhållning från våra tjänster och tv-kanaler på en och samma plats, sa JB Perrette, President & CEO, Global Streaming & Games på Warner Bros. Discovery, när han avslöjade lanseringen av Max på tv-festivalen Series Mania tidigare i dag, enligt pressutskicket.

JB Perrette fortsätter:

– Det enastående innehåll vi har på Max, allt från House of the Dragon till Olympiska spelen i Paris 2024 och mer därtill, erbjuder något för alla sinnesstämningar eller tillfällen, Max har något för alla, alltid.

This is Benjamin Ingrosso
"This is Benjamin Ingrosso". Foto: Warner Bros. Discovery.

Premiärdatum för House of the Dragon och This is Benjamin Ingrosso

I samband med lanseringsavslöjandet bekräftar Warner Bros. Discovery även att dokumentärserien This is Benjamin Ingrosso har premiär på lanseringsdagen den 21 maj, samt att House of the Dragon säsong 2 kommer till Max den 17 juni.

Läs mer och House of the Dragon premiären och se trailers här.

Vad kan du streama på Max? "Mer än dubbelt så mycket innehåll som HBO Max"

Warner Bros. Discovery meddelar att Max kommer att ha "mer än dubbelt så mycket innehåll" som HBO Max har i dagsläget, och lyfter återkommande fram titlar som de två ovan nämnda House of the Dragon och This is Benjamin Ingrosso som spännande nytillskott nära lanseringen, men även de Olympiska spelen i Paris 2024.

Max är den enda plattformen som "samlar varje live-ögonblick" från OS 2024, i de europeiska länder där streamingtjänsten finns tillgänglig inför spelen. Man betonar också att möjligheten att följa Olympiska spelen i Paris kommer att vara möjligt med samtliga abonnemangsformer.

Som de utmärkande dragen för Max lyfts bredden fram, men även en förbättrad app samt "ikoniska franchises och en stark produktupplevelse".

Titlar som lyfts fram inkluderar filmer som...

 • Barbie
 • Aquaman and the Lost Kingdom
 • Wonka

... och HBO-serier som...

 • The Last of Us
 • The White Lotus
 • Euphoria

... samt Max Originals i form av:

 • The Penguin
 • Welcome to Derry

Slutligen stryker man under tillgängligheten av Warner Bros. filmbibliotek, lyfter fram möjligheten till ett sporttillägg och betonar tillgången till flaggskeppsprogram från Kanal 5. Linjära tv-kanaler kommer att finnas tillgängliga för vissa paket.

Christina Sulebakk, Managing Director & EVP Nordics, Warner Bros. Discovery, uttalar sig om lanseringen och utbudet:

– Vi är glada att kunna tillkännage lanseringen av vår nya globala streamingtjänst Max i Norden. Max samlar hyllade titlar som House of the Dragon och Wonka, med ikoniska sportevenemang som Olympiska spelen i Paris 2024 och Allsvenskan, tillsammans med nya storsatsningar som This is Benjamin Ingrosso och älskade lokala tittarfavoriter som Superstars, Jeopardy!, Över Atlanten. Med innehåll som sömlöst sammanförs från våra plattformar och lokala tv-kanaler förenade på en och samma plats blir Max en verklig game-changer. Vi är väldigt förväntansfulla inför att snart kunna erbjuda denna optimala upplevelse, och mer därtill, på Max.

KLART: Då lanseras Max – nya streamingtjänsten från Warner Bros. Discovery
Christina Sulebakk. Pressbild: Warner Bros. Discovery.

Abonnemangstyper: Baspaket, standardpaket, premiumpaket – samt sporttillägg

Ska du abonnera på Max kommer du vid lanseringen ha möjligheten att välja mellan tre olika paket: baspaketet (med reklam), standardpaketet eller premiumpaketet. Till dessa paket kommer du också att kunna addera ett sporttillägg.

Max baspaket med reklam:

 • Abonnemanget till ett lägre pris med reklam.
 • Användare kommer att kunna streama innehåll på 2 enheter samtidigt.
 • Innehållet kommer att vara tillgängligt i Full HD-upplösning.

Max standardpaket:

 • Användare kan streama innehåll på 2 enheter samtidigt.
 • Innehållet kommer att vara tillgängligt i Full HD-upplösning.
 • Abonnemanget tillåter upp till 30 nedladdningar av tillgängligt innehåll för att titta offline.

Max premiumpaket:

 • Den bästa konsumentupplevelsen.
 • Användare kan streama innehåll på upp till 4 enheter samtidigt.
 • Full HD- eller 4K-upplösning, och med Dolby Atmos-ljud, (som tillgängligt).
 • Tillåter upp till 100 nedladdningar av tillgängligt innehåll för att titta offline. (Begränsningar gäller).

Sporttillägg på Max:

 • Sporttillägget ger täckning av sportevenemang (Grand Slam-tennis, cyklingens Grand Tours, 24 Hours of Le Mans, de linjära live-nätverken Eurosport 1 och Eurosport 2 och mer).
 • Kunderna bör kontrollera lokala sändningar för att se om rättigheterna är tillgängliga i deras länder.
 • Sporttillägget säljs som ett tillägg till alla basabonnemang.
 • Användare kan streama sportinnehåll på 2 enheter samtidigt (av deras tillgängliga basabonnemang).

Warner Bros. Discovery har ännu inte presenterat några prisuppgifter för sina olika abonnemang och sitt sporttillägg.

Vad gäller för HBO Max-kunder när Max lanseras?

Många HBO Max-kunder är nyfikna på vad som kommer att hända med deras befintliga abonnemang och den rabatt på halva priset som många kunder nyttjade i samband med HBO Max-lanseringen.

Med tanke på att Warner Bros. Discovery ännu inte lämnat ut några prisuppgifter har vi ingen information om konstnadssituationen, men man skriver att "befintliga HBO Max-kunder kommer att kunna upptäcka den nya upplevelsen på Max samtidigt som de behåller sina nuvarande profiler och visningshistorik, medan de fortsätter sin resa på Max".

Beroende på enhet och operativsystem kommer HBO Max-appen att uppdateras till Max automatiskt, medan det i andra fall kommer att dyka upp en uppmaning till att ladda ner en separat Max-app.

Filmtopp håller dig uppdaterad om lanseringen av Max.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL