Lene sitter med ett kreditkort i handen iklädd sin folkdräkt, med fjällen i bakgrunden.

Recension: MILF of Norway (säsong 1) – ofiltrerad och underhållande

  • 8 x 25 min
  • Drama, Komedi
Olivia Samuelsson
21 maj 2024 kl. 14:00
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Lika skruvad som underhållande

I dag lanserades streamingtjänsten Max och därmed hade även det första avsnittet av den norska serien "MILF of Norway" premiär. Komediserien bjuder på starka karaktärer och en riktigt skruvad historia.

  • Regi:
    Rune Langlo
  • I rollerna:
    Marianne Hole, Trond Fausa Aurvåg, Fridtjof Beer Roland m.fl.

Följande recension är baserad på första avsnittet av "MILF of Norway".

I den nya norska serien "MILF of Norway" får vi följa Lene (Mariann Hole), en kvinna i 40-årsåldern, som lever ett vanligt liv i Oslo tillsammans med sin man Lars (Trond Fausa Aurvåg) och tonårsson Mons (Fridtjof Beer Roland). Hon har ett bra jobb på en reklambyrå och vardagen rullar på, men hela hennes liv vänds upp och ner när byrån blir uppköpt och hon förlorar jobbet. Samtidigt är hennes äktenskap och sexliv långt ifrån det bästa. 

Efter att ha druckit ett glas för mycket bestämmer sig Lene därför för att ta några halvnakna bilder och lägga ut dem på InsideFans (en version av OnlyFans). Snabbt inser hon att det faktiskt finns personer som tycker om det de ser och som dessutom är villiga att betala för att se mer. 

"MILF of Norway" hade premiär den 21 maj, det vill säga samma dag som HBO och discovery+ gick samman och tillsammans bildade streamingtjänsten Max. Serien är regisserad av Rune Langlo och är den första norska originalserien på Max

LÄS ÄVEN: Max bästa filmer och och serier – måsten att se när HBO och discovery+ går samman 

Lene står vid ett träd med kjolen uppe och fotas.
Foto: Max. 

Skruvad och sanningsenlig 

"MILF of Norway" bjuder minst sagt på enstark och intressant huvudkaraktär. Lene är ofiltrerad, rak och helt enkelt underhållande i sin personlighet och för alla som har sett serien Kärlek & Anarki går det att se en del likheter mellan de två kvinnliga huvudpersonerna. Det är en sådan personlighet som är rolig att följa, men som också kan skapa jobbiga situationer som gör att jag personligen alltid sitter och skruvar på mig i soffan. 

Serien i sig är precis som sin huvudkaraktär, det vill säga sanningsenlig och rak. Det är inte någon förskönad bild av vardagen och familjelivet vi får se, utan snarare tvärtom och serien räds inte heller för att visa naket. Handlingen i sig är lika skruvad som den är rolig och är dessutom något som verkligen är aktuellt med tanke på att vi lever i en tid där det går att tjäna snabba pengar på bara några klick. 

Efter att ha sett första avsnittet måste jag säga att jag är otroligt nyfiken på att se fortsättningen av MILF of Norway

Första avsnittet av "MILF of Norway" finns att streama på Max, därefter kommer det ett avsnitt i veckan.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL