Benny Andersson öppnar för Mamma Mia 3

RYKTE: Mamma Mia 3 på gång

Filmtopp
18 december 2022 kl. 11:12

Redo för att återvända till soliga Grekland?

Fyra år efter "Mamma Mia: Here We Go Again" är det nu prat om en tredje film i franchisen. Här är allt vi vet om "Mamma Mia 3".

Pengaregn och sing-a-long-versioner, Mamma Mia-filmerna har visat sig vara stadiga succéer. När den första filmen baserad på ABBAs musik hade premiär slog den ner som en bomb och blev ett internationellt fenomen. Med en budget på 52 miljoner dollar drog den in 611 miljoner dollar världen över och blev 2008 års största biomagnet.

Producerad av bland andra Rita Wilson – gift med Tom Hanks och intervjuades av Filmtopp på galapremiären av A Man Called Otto – och med skådespelare som Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth och Stellan Skarsgård i rollerna beskrevs filmen som ett rejält lyckopiller. Detsamma går att säga om uppföljaren som genererade närmare 400 miljoner dollar i vinst med en budget på 75 miljoner dollar.

Mamma Mia!
Vill du se gänget i "Mamma Mia 3"? Foto: Universal Pictures

Mamma Mia 3 kan vara på ingång

I en intervju med Screenrant hintar regissören till den andra filmen, Ol Parker, att producenten Judy Craymer har siktet ställt på en tredje Mamma Mia-film. Hon ska ha sagt att filmserien alltid var ämnad som en trilogi.

"Judy Craymer, geniet bakom musikalen och de första två filmerna, har alltid planerat för att det ska bli en trilogi. Det är allt jag kan säga. Den första genererade enorma intäkter och jag tycker att vi fick ihop en ansenlig summa med. Jag vet att det finns en hunger för en trea och jag vet att hon har en plan. Vore inte det underbart?", säger Ol Parker till Screenrant.

Några närmare uppgifter finns inte i dagsläget, men givetvis håller vi tummarna. Håll dig uppdaterad på Filmtopp om ytterligare nyheter!

PS: Här streamar du Mamma Mia! och Mamma Mia! – Here We Go Again

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL