Se ett första klipp ur A Man Called Otto med Tom Hanks

Truman Hanks favoritfilm med pappa Tom Hanks: "Föddes under inspelningen"

Filmtopp
16 december 2022 kl. 14:12

Gör skådespelardebut i "A Man Called Otto"

Truman Hanks tar nu steget in i skådespelarvärlden och följer sina föräldrars fotspår. På galapremiären av "A Man Called Otto", i vilken Truman debuterar, växlade Filmtopps Eric Diedrichs några ord med honomm.

Tidigare i veckan var det galapremiär för A Man Called Otto – den svenskamerikanska remaken av En man som heter Ove – i Stockholm. Filmtopp var på plats för att bevaka röda mattan där bland andra Tom Hanks med sin hustru Rita Wilson och sonen Truman Hanks gjorde entré.

I filmen spelar Truman den yngre versionen av Otto, som i den svenska versionen görs av Filip Berg. A Man Called Otto innebar Trumans officiella debut framför kameran:

– Jag vet inte om någon har sagt det, men jag är egentligen ingen skådespelare, utan jobbar vanligtvis bakom kameran. Så jag lät bara Marc Forster regissera mig precis som han ville, sade Truman till Filmtopp.

Truman Hanks
Truman Hanks på galapremiären för "A Man Called Otto". Foto: Axel Diedrichs/Filmtopp Internatonal

Favoritfilmen med Tom Hanks är inte den mest självklara

Att ställa sig framför kameran och spela den yngre versionen av sin egen pappa, som i sin tur är en av filmvärldens mest hyllade skådespelare, kräver givetvis mycket mod. Truman berättar vilken som är hans favoritfilm med pappa Hanks.

– Personligen tror jag att min favorit är That Thing You Do!, jag tycker att den är hysteriskt rolig och citerar den hela tiden. Jag måste ha varit 8-9 år när jag såg den första gången men jag föddes faktiskt under inspelningen av den, så det tog ett tag innan jag kunde se den, säger Truman och skrattar.

That Thing You Do
Caption

Detta handlar That Thing You Do! om

Regisserad av Tom Hanks, som även har skrivit filmens manus, utspelas That Thing You Do! under sommaren 1964. Guy Patterson (Tom Everett Scott) jobbar i sin pappas affär och drömmer om att bli rockstjärna. När ett lokalt band förlorar sin trummis, får Guy äntligen chans att visa vad han går för.

I filmen spelar Tom Hanks Mr. White, som blir bandets manager. Bland övriga skådespelare ser vi Steve Zahn, Charlize TheronGiovanni Ribisi och Liv Tyler. Även countrystjärnan Chris Isaak är med på ett hörn i rollen som en pastor.

Här kan du se var That Thing You Do! går att streama – kanske det ultimata tipset för i kväll?

NÄSTA ARTIKEL