Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
RYKTE: David Lynch släpper hemlig film

RYKTE: David Lynch släpper hemlig film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 april 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
15 april 2022

Förnekar stenhårt vad som sägs

Den legendariske filmskaparen David Lynch uppges ha filmat en ny film i hemlighet, som ska ha premiär på årets filmfestival i Cannes. Regissören själv förnekar ryktena.

David Lynch i The Art of Life
David Lynch i dokumentären "The Art of Life". Foto: Njutafilms.

Med filmer som Eraserhead, Blue Velvet, Mulholland Drive, Elefantmannen och den ikoniska TV-serien Twin Peaks har David Lynch gjort sig ett namn som en av filmhistoriens mest egensinniga kreatörer.

Det var ett tag sedan hans senaste film släpptes, närmare bestämt 2006s dramathriller Inland Empire, men nu uppger två säkra källor till Variety att regissören snart gör comeback.

Närmare bestämt ska han göra det på filmfestivalen i Cannes med en helt ny långfilm som filmats i hemlighet. Som om det inte vore nog uppges Laura Dern medverka, liksom andra skådespelare som brukar förekomma i David Lynchs filmer. Om Laura Derns roll är stor eller inte, hävdar däremot källorna inte veta om.

Förnekar ryktena stenhårt

Alla David Lynchs filmer rankade
David Lynchs hyllade film "Mulholland Drive" gav regissören regipriset i Cannes. Foto: Njutafilms.

Om vi ska tro regissören själv, finns det däremot inte ett korn av sanning i ryktena. Till Entertainment Weekly säger Lynch följande:

– Jag har ingen ny film som släpps. Det är oturligt. Det byggdes upp genom att folk tänkte 'Åh, det skulle vara trevligt'. Men det finns någonting nytt, men den är inte min. Jag vet inte vems det är. De säger att det finns något nytt på Cannes, och de säger inte vems det är och några trodde att det var min film, men det är inte. Så vi får vänta och se, se vems det är.

Med andra menar David Lynch att det i själva verket handlar om en film som ser ut att vara hans, men i själva verket inte är det. Om det är sant eller inte får vi se under årets upplaga av festivalen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL