David Lynch

David Lynch dissar Twin Peaks

04 april 2022 kl. 13:40

Inte alls nöjd med TV-klassikern

Den mystiska staden Twin Peaks behåller sin mystik även fast 30 år passerat sedan programmet först visades. Men att säsong 2 fortfarande inte hållet måttet, instämmer till och med skaparen David Lynch i.

Många som var unga på 80- och 90-talet minns säkert serien Twin Peaks, serien om den den till synes idylliska staden med de mörka hemligheterna. Skaparna bakom serien, Mark Frost och David Lynch, fick motta flera priser för sin skapelse. Ändå är det som många också minns hur dålig säsong 2 var. David Lynch hör till kritikerskaran, vilket tidningen Slashfilm skriver om. 

Ett tåg som spårat ut

Det enda David Lynch tydligen är stolt över när det kommer till säsong 2 är piloten, som han själv regisserade. Många av de följande avsnitten regisserades av andra personer vilket senare mynnade ut i att berättelsen tog nya svängar, som i sin tur ledde till meningsskiljaktigheter gällande handling. 

Lynch säger att TV-kanalen ABC tvingade honom att avslöja karaktären Lauras mördare för tidigt, vilket han menar bidrog till att serien körde ur spår. Ja, han slutade till och med att kolla på den. 

Lysande återkomst

Men för att inte sluta denna nyhet i mörkaste mollackord är det värt att påminna om att serien faktiskt kom tillbaka med en tredje säsong 2017 - och hyllningarna lät inte vänta på sig. Vulture utnämnde serien (läs säsong 3) till 2010-talets bästa serie. Kanske stämmer uttrycket att den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge. 

Mer läsning:

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL