Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare

Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare

Filmtopp
20 februari 2023 kl. 20:02

Stjärnan om nyckeln bakom framgångarna

Snart är det biopremiär för "Andra akten" med Lars Lassgård och Lena Olin i huvudrollerna. I en ny intervju berättar han om sin största tillgång som skådespelare.

Rolf Lassgård visar inga som helst tecken på att ta det lugnare på skådespelarfronten, tvärtom är 67-åringen inne i sin kanske mest spännande period någonsin.

Nyligen såg vi honom i SVT:s dramaserie Händelser vid vatten och strax innan dess i Richard Hoberts drama Kärleksbevis. Enligt IMDb återvänder han även i den tredje säsongen av Exit senare i år, men redan på fredag syns han på biograferna tillsammans med Lena Olin i Andra akten  – ett romantiskt drama i regi av Mårten Klingberg.

Rolf Lassgård avslöjar sin största styrka som skådespelare
Rolf Lassgård och Lena Olin i "Andra akten". Foto: Nordisk Film.

Rolf Lassgård om sin största skådespelarstyrka

Så vilket är egentligen det hemliga knepet bakom Rolf Lassgårds framgångar? I en intervju med Dagens Nyheter svarar han själv på detta:

– Min röst. Jag kunde vända på den när jag gjorde min roll i Min pappa Marianne. Dessutom är min fantasi en styrka, jag är ganska barnslig, säger skådespelaren enligt DN.

Huruvida Rolf Lassgård är barnslig eller inte får vi nog mest ta honom på orden för, men att han har en karaktäristisk röst håller säkert de flesta med honom. Sedan en tid tillbaka har han också röstskådespelat som Bamse i den populära filmserien om världens starkaste björn.

Spelar skådespelare i nya filmen

I Andra akten spelar Rolf Lassgård den store skådespelaren Harald Skog som har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Han lär då känna den nyblivna pensionären Eva (Lena Olin) som fått jobbet att ta hand om honom. Tillsammans orienterar de sig genom livets höst för att inse att deras liv inte alls är över, utan bara börjat.

"Andra akten" har biopremiär den 24 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL