Rolf Lassgård anser sin ”Ove” vara bättre än Tom Hanks

Rolf Lassgård anser sin ”Ove” vara minst lika bra som Tom Hanks

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 10:01 | Publicerad 15 januari 2024 kl. 09:01

Svarar ärligt på frågan i ”Min sanning”

När Rolf Lassgård gästade ”Min sanning” på SVT ställdes han mot väggen av Anna Hedenmo som ville veta vem han tycker gjorde rollen som Ove bäst.

Den folkkäre skådespelaren Rolf Lassgård lyfts ofta fram som en av svensk films främsta skådespelare för sin generation. Tom Hanks anses i sin tur vara en av tidernas bästa skådespelare på den internationella scenen. Båda har de gemensamt att de spelat titelkaraktären i filmatiseringar på Fredrik Backmans hyllade roman En man som heter Ove.

Medan den svenska filmen med Lassgård är en av de mest sedda svenska biofilmerna någonsin, är den amerikanska versionen omtyckt om än inte alls med samma framgång vare sig i Sverige eller USA.

Rolf Lassgård anser sin ”Ove” vara bättre än Tom Hanks
Foto: Peter Bergström / SVT.

Rolf Lassgård anser sin ”Ove” vara bättre än Tom Hanks

När Rolf Lassgård intervjuades av Anna Hedenmo i SVT:s Min sanning fick han svara på en försiktigt obekväm fråga om sin allra största roll. Först ville hon veta vad Lassgård tycker om Tom Hanks i rollen som Otto, som är den amerikanska översättningen på karaktären: 

– Han var bra!, fastställde Lassgård i programmet. 

Efteråt ville Hedenmo veta om Hanks till och med anammade rollen bättre än honom, varpå han med ett stort leende svarade kort: 

– Nej. 

Rolf Lassgård anser sin ”Ove” vara bättre än Tom Hanks
Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

Hanks älskar Lassgårds version

Tom Hanks har vid flera tillfällen sagt att han tycker Lassgård är fenomenal i rollen som Ove. När den tvåfaldigt Oscarsbelönade Hollywoodstjärnan dök upp på svensk mark i samband med premiären för A Man Called Otto slog han sig ned med Lassgård på Biograf Skandia i centrala Stockholm för att diskutera rollen inför en livepublik. Han passade då inte bara på att hylla Lassgård igen, utan han sa även att han tänker stjäla ett visst skådespelarknep ifrån svensken.

Vill du avgöra vem av dem du själv tycker gör rollen som Ove/Otto bäst? Här kan du streama: 

Missa heller inte att se Rolf Lassgård i "Min sanning" på SVT Play.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL