Snart har Toppen premiär – se den officiella trailern här

Robert Gustafsson spelar Sickan i ny Jönssonligan-film? Avgör själv här!

Axel Diedrichs
Uppdaterad 27 oktober 2023 kl. 12:16 | Publicerad 25 oktober 2023 kl. 13:12

Kan du avgöra om det är han som spelar Sickan?

SF Studios har släppt en teaser som vittnar om en ny Jönssonligan-film. I klippet får vi höra Sickans röst. Är det Robert Gustafsson vi hör i rollen?

Efter Den perfekta stöten med Alexander Karim och Simon J. Berger från 2015 och Tomas Alfredsons Jönssonligan-film med stjärnor som Henrik Dorsin och David Sundin är det dags igen. På Instagram hintar SF Studios om att det gör en ny Jönssonligan-film med premiär under julen 2024, men annars ger de oss sparsmakat med detaljer. 

I ett teaserklipp sveper kameran över ett bord med saker som ser ut att tillhöra Sveriges mest älskade kriminella gäng – bland annat passport, ficklampor, pansarvagnsmodeller och, förstås, dynamiter. Framåt slutet av klippet hör vi någon säga mästertjuven Sickans ikoniska replik "Låt mig säga såhär, jag har en plan", följt av att någon annan som svarar "lysande, Sickan".

Några ansikten får vi inte se, men nog låter det som att det är Robert Gustafsson i den ikoniska rollen. 

TIPS: Här streamar du alla Jönssonligan-filmerna

Se SF Studios teaser till en ny Jönssonligan-film och avgör för dig själv om det är Robert Gustafssons röst du hör som Sickan, eller om tjuven spelas av någon annan: 

När det kommer till personen som pratar med Sickan (troligtvis i rollen som Vanheden) känns det personligen lite svårare att gissa. Olika bud cirkulerar på nätet, där det mest sannolika av dem utan tvekan är Jonas Karlsson. Det vore en krossande duo att ha de båda i en och samma Jönssonligan-film. Frågan är bara vem som kan tänkas spela kärntrions tredje medlem?

Pressbild. Foto: SF Studios.

Uppdatering: rollerna bekräftade

I dag, den 27 oktober, kan vi med säkerhet säga att Robert Gustafsson gör rollen som Sickan i en ny Jönssonligan-film av SF, och i ett uttalande kallar han sig både "hedrad och skraj" inför uppdraget. Likaså var gissningen rätt om att det är Jonas Karlsson som spelar Vanheden. De kvarstående ikoniska rollerna som Dynamit-Harry och Doris spelas av komikern Anders Jansson och Beck-stjärnan Jennie Silfverhjelm. Den nya filmen är planerad att spelas in i november och december men har sin premiär först under nästa jul.

Filmen, som heter just Jönssonligan, regisseras av Eddie Åhgren (Solsidan, Bonusfamiljen, Meningen med livet), och Per Gavatin (Torpederna, Grotesco) har skrivit manus.

Filmtopp håller dig uppdaterad om den nya Jönssonligan-filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL