Här streamar du alla Jönssonligan-filmer

Här streamar du alla Jönssonligan-filmer

Uppdaterad 27 oktober 2023 kl. 08:48 | Publicerad 25 december 2021 kl. 10:00

Från första till senaste Jönssonligan-filmen

På juldagen släpper TV4 Play en dokumentär om Jönssonligan med intervjuer och exklusivt bakom kulisserna material eftersom Jönssonligan fyller 40 år. I samband med jubileet presenterar Filmtopp vart du kan streama samtliga Jönssonligan filmerna inklusive Lilla Jönssonligan.

Varning för Jönssonligan

Varning för Jönssonligan (1981)

Varning för Jönssonligan är regisserad av Jonas Cornell och handlar om geniet Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson, som har en genial plan som innefattar ett kassaskåp av märket Franz Jäger. Men kuppen misslyckas och han döms till fängelse. Vid frigivningen ska Sickan blir hämtad av Vanheden och Rocky. Men istället blir han hämtad av finanskungen Wall-Enberg spelad av Per Grundén som vill ha ett kassaskåp öppnat i Schweiz.

Här streamar du: Varning för Jönssonligan (1981)

Jönssonligan & Dynamit-Harry

Jönssonligan & Dynamit-Harry (1982)

Jönssonligan & Dynamit-Harry är regisserad av Mikael Ekman och handlar om att ligan ska bryta sig in i ett kassaskåp av märket Franz Jäger inne på Berns Salonger. Men plötsligt dyker Dynamit-Harry upp, spelad av Björn Gustafson, som är kraftigt berusad. Harry förstör kuppförsöket och Charles-Ingvar "Sickan" Jönsson hamnar i fängelse. Tio månader senare släpps Sickan fri och han har en ny plan. Den här gången är det tänkt att ligan ska bryta sig in hos finansmannen Wall-Enberg och råna honom på en ansenlig summa pengar.

Här streamar du: Jönssonligan & Dynamit-Harry (1982)

Jönssonligan får guldfeber

Jönssonligan får guldfeber (1984)

Jönssonligan får guldfeber är regisserad av Mikael Ekman och handlar om att Sickan har fått nys om den hemliga generalplanen där Sverige i framtiden ska delas in i ett boendeområde, ett försvarsområde och ett fritidsområde. Planen finns endast på ett datachip hos Försvarsmakten och Sickan vill stjäla chipet och sälja till sin ärkefiende Wall-Enberg. Men efter att ha till slut ha lagt vantarna på pengarna för chippet råkar Sickan förväxla sin portfölj med poliskommissarie som i samma veva får sparken så upptäcker polisen att hans väska innehåller pengar i stället för fiskeutrustning.

Här streamar du: Jönssonligan får guldfeber (1984)

Jönssonligan dyker upp igen

Jönssonligan dyker upp igen (1986)

Jönssonligan dyker upp igen är regisserad av Mikael Ekman och handlar om att Jönssonligan slår till mot varuhuset IKEAs kontantförvaring genom en fiffig plan. Men misslyckas i sista stunden. Vid kuppen upptäcker dock Sickan att en liga använder returnerade möbler för att smuggla amerikansk militär utrustning till dåvarande Sovjetunionen.

Här streamar du: Jönssonligan dyker upp igen (1986)

Jönssonligan på Mallorca (1989)

Jönssonligan på Mallorca är regisserad av Mikael Ekman och utspelar sig på Mallorca där Doris har skaffat ett solarium och grabbarna Vanheden och Dynamit-Harry flyttar med. Lägenheten i Sverige har Doris hyrt ut till Sickan, som i ett regnigt och grått Stockholm får besök av finanskungen Wall-Enberg som lockar med en lönsam kupp mot ett kassaskåp på Mallorca.

Här streamar du: Jönssonligan på Mallorca (1989)

Jönssonligan & den svarta diamanten

Jönssonligan & den svarta diamanten (1992)

Jönssonligan & den svarta diamanten är regisserad av Hans Åke Gabrielsson och handlar om att ligans ledare, Charles Ingvar Jönsson, har dragit sig tillbaka. Situationen blir förtvivlad då Vanheden och Dynamit-Harry blir lämnades ensamma, vilket glädjer polisen. Men just som Jönssonligan stänger för gott är det dags att öppna igen. Den här gången tar de hjälp av doktor M.A. Busé, spelad av Peter Haber, och målet är Romanoffs svarta diamant som ställs ut på Nationalmuseum i Stockholm.

Här streamar du: Jönssonligan & den svarta diamanten (1992)

Jönssonligan största kupp

Jönssonligans största kupp (1995)

Jönssonligans största kupp är regisserad av Hans Åke Gabrielsson och handlar om att Vanheden och Dynamit-Harry försöker rädda ligans ledare doktor Busé ur fängelset. Istället fritas Busés cellkamrat Herman Melvin, spelad av Stellan Skarsgård. På hans rygg har doktor Busé skrivit en plan mot ett sedeltryckeri, där Melvin har tidigare jobbat och detta leder ligan till Polen, där det väntas stora uppdrag.

Här streamar du: Jönssonligans största kupp (1995)

Lilla Jönssonligan

Lilla Jönssonligan och cornflakescupen (1996)

Lilla Jönssonligan och cornflakescupen är regisserad av Christjan Wegner. Filmen utspelar sig i mitten av 1950-talet. Charles Ingvar Jönsson, spelad av Kalle Eriksson, börjar i klass 4A och träffar Ragnar Vanheden (Jonathan Flumee), Dynamit-Harry (Fredrik Glimskär) och Doris (Jonna Sohlmér) för första gången. Ligan är på jakt efter de åtråvärda filmisarna som finns i cornflakespaketen.

Här streamar du: Lilla Jönssonligan och cornflakescupen (1996)

Lilla Jönssonligan

Lilla Jönssonligan på styva linan (1997)

Lilla Jönssonligan på styva linan är regisserad av Christjan Wegner och handlingen utspelar sig på sommaren i slutet av 1950-talet, när ett tivoli kommer till Wall-Entuna. Sickan har då givetvis en plan för hur de ska få tag på hundratals "fribiljetter". Men planen ändras då Sickan & Co stöter på tivoliartisterna Kanonkulan, Svärdslukerskan och Clownen som uppenbarligen också är ute i skumraskaffärer. Nästa morgon säkrar polisen ett antal spår – och alla spåren pekar mot Lilla Jönssonligan.

Här streamar du: Lilla Jönssonligan på styva linan (1997)

Jönssonligan spelar högt

Jönssonligan spelar högt (2000)

Jönssonligan spelar högt är regisserad av Thomas Ryberger och handlar om de gamla kumpanerna Ragnar, Vanheden och Dynamit-Harry som har bestämt sig för att bli hederliga. De har startat företaget AB Alltjänst. Doris arbetar naturligtvis som sekreterare. För Alltjänst är inget jobb för litet. Men en dag blir de kontaktade av en äldre dam som erbjuder dem ett lite originellt uppdrag: att bevaka Kungliga Operan i Stockholm. Den gamla damen visar sig emellertid ha ett kriminellt förflutet. Och inte nog med det – hon är Sickans mormor! Och som inte detta kunde räcka, så bor även Sickans lillebror, Sven-Ingvar hemma hos henne.

Här streamar du: Jönssonligan spelar högt (2000)

Lilla Jönssonligan

Lilla Jönssonligan på kollo (2004)

Lilla Jönssonligan på kollo är regisserad av Christjan Wegner. Filmen handlar om att Sickan, Vanheden och Harry längtar efter skolavslutningen och sommarlovet. Men efter ett busstreck blir sommaren inte riktigt vad grabbarna hade tänkt sig. Pojkarna skickas till kollot Vindpinan, som är känt för att ta hand om besvärliga barn. Glass och bad byts ut mot stekt gröt och skura utedass. Men lägret faller inte Sickan i smaken, men under ett rymningsförsök får han reda på att ett fartyg fullastat med godis är på väg till Gotland.

Här streamar du: Lilla Jönssonligan på kollo (2004)

Lilla Jönssonligan

Lilla Jönssonligan & stjärnkuppen (2006)

Lilla Jönssonligan & stjärnkuppen är regisserad av David Berron. Sickan, Vanheden och Harry är målmedvetna och självsäkra över att få tag på autografen från sommarens mest eftertraktade artist Dani D, spelad av Daniela Miteska. Men Dani D's impressario har förbjudit henne att skriva några autografer.

Här streamar du: Lilla Jönssonligan & stjärnkuppen (2006)

Jönssonligan

Jönssonligan – Den Perfekta stöten (2015)

Jönssonligan – Den perfekta stöten är regisserad av Alain Darborg och handlar om att Charles-Ingvar Jönsson (Simon J. Berger) har en plan. Han tar hjälp av den charmerande bedragaren Vanheden, (Alexander Karim), den rutinerade sprängexperten Harry (Torkel Petersson) och fingerfärdiga låsspecialisten Rocky (Susanne Thorson). Tillsammans ska Jönssonligan gör den perfekta stöten.

Här streamar du: Jönssonligan – Den Perfekta stöten (2015)

Se upp för Jönssonligan

Se upp för Jönssonligan (2020)

Se upp för Jönssonligan är regisserad av Tomas Alfredson och handlar om att Sickan hamnar i fängelse efter en misslyckad kupp. När han släpps ut har kumpanerna i Jönssonligan blivit hederliga och Sickan får fortsätta på egen hand. Brottsförmedlaren Anita, spelad av Lena Olin, ger honom ett simpelt inbrott som uppdrag, men det hela visar sig vara mycket större än Sickan tror. Nu behöver han sina gamla medbrottslingar för att genomföra den svåraste kuppen i Jönssonligans historia.

Här streamar du: Se upp för Jönssonligan (2020)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL