Rickard Olsson om Vem vet mest: "Förstår fortfarande inte varför…"

Rickard Olsson om Vem vet mest: "Förstår fortfarande inte varför…"

Filmtopp
21 september 2022 kl. 19:28

Förstår inte SVT:s beslut

Rickard Olsson är aktuell på Discover+ med tävlingsprogrammet "Mullvaden". I en intervju med Filmtopp berättar han att han skulle ta tillbaka frågesportsprogrammet "Vem vet mest?" alla dagar i veckan.

Under tio års tid (2008-2018) ledde Rickard Olsson det älskade TV-programmet Vem vet mest? på SVT, där kluriga frågor skickades ut till deltagarna i rasslande tempo. I samband med att hans kontrakt löpte ut bestämde sig SVT för att göra om programformatet och Rickard valde att lämna över sitt programledaruppdrag.

Nu är han aktuell på Discovery+ med den andra säsongen av Mullvaden, där olika svenska profiler ställs inför olika utmaningar medan en av dem (den hemliga Mullvaden) försöker sabotera för övriga deltagare. Utöver Rickard ser vi bland andra Patrik Ekwall, Sofia Wistam och Antonija Mandir.

Skulle ta tillbaka Vem vet mest? alla dagar i veckan

När Filmtopp pratade med Rickard Olsson om Vem vet mest? och hur han ser på programmet i dag, sparade han inte på krutet. Inte bara menade han att han skulle ta tillbaka programmet utan att blinka, han passade även på att kritisera SVT:s beslut om att lägga ner det.

– Alla dagar i veckan. Jag förstår fortfarande inte varför de lade ner det och varför de fortfarande inte har tagit tillbaka det nu. Frågesport är hetare än på herrans många år och jag tycker ändå att public service ska ha en daglig frågesport, säger Rickard till Filmtopp.

Rickard Olsson om Vem vet mest: "Förstår fortfarande inte varför…"
Rickard Olsson. Foto: Discovery+

Han passade även på att förklara vad som gjorde Vem vet mest? så pass klockrent som public service-program:

– Det är check på i varenda box när det kommer till public service. Underhållning, folkbildning, alla får vara med, mångfald, nysvenskar lär sig om Evert Taube och Astrid Lindgren. Det finns inte en box som inte fylls i. När jag säger det där då säger folk "Släpp det där Rickard, du är bara bitter".

Om SVT tar tillbaka "Vem vet mest?" för en ny omgång hoppas vi givetvis att Rickard Olsson blir tillfrågad om att återigen leda programmet. För vem saknar inte hans rappa kommentarer och underbara spydighet?

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL