Därför slutar Markus Aujalay Sveriges mästerkock

Därför slutar Markus Aujalay Sveriges mästerkock

  • C More
Filmtopp
20 september 2022 kl. 12:09

Efter tolv år tackar jurymedlemmen för sig

Den rutinerade jurymedlemmen har funnits med i programmet sedan 2011, men nu tar resan alltså slut. Därför slutar Markus Aujalay Sveriges mästerkock.

När Sveriges Mästerkock sände sin första säsong 2011 var stjärnkocken Markus Aujalay med som jurymedlem, då tillsammans med Per Morberg och Leif Mannerström. En efter en har de hoppat av programmet och nu även Markus Aujalay, som var den siste av dem att döma i mattävlingen. Hur kommer det sig att han slutar som mästerkock? Det berättar han i ett meddelande till sina följare på Instagram. 

Därför slutar Markus Aujalay Sveriges mästerkock

I ett inlägg som säkerligen kommer att gör många öppnar kocken med de tunga orden att det är dags för honom att tacka för sig. Han berättar vidare att tiden på programmet varit lång och fantastisk, och att det är vemodigt att nu lägga ned jobbet. Med det sagt kommer vi alltså inte få se honom göra en sista vända med programmet i höst. Men varför slutar Markus Aujalay som kock? 

I en intervju med Expressen förklarar han följande: 

– Det här blir första hösten på ganska många år som jag får tid att fokusera på min restaurang.

Aujalay hintar vidare om att det finns flera skäl bakom att han slutar och att dessa är kommande projekt som han i dagsläget inte får prata om. Han kan däremot avslöja att det rör sig om nya jobb inom TV, men om han ännu tackat ja till något verkar för stunden vara okänt.

De senaste åren har kocken också satsat på en Youtube-kanal som i skrivande stund har över 150 000 prenumeranter. I det sprider han sina skickliga kunskaper om matlagning, ofta till de kända gäster som kommer och besöker honom. 

Markus Aujalay slutar Sveriges mästerkock – vem tar över?

Därför slutar Markus Aujalay Sveriges mästerkock
Markus Aujalay, Tom Sjöstedt och Mischa Billing. Foto: TV4 / C More.

De senaste säsongerna har Aujalay som ensam kvarstående medlem av den originella juryn fått nytt sällskap av kocken Tom Sjöstedt och Sveriges mest kända sommelier Mischa Billing. Många vill nu veta vem som kommer att ta Markus Aujalay i Sveriges mästerkock. I dagsläget finns det inga konkreta uppgifter om vem som förväntas axla rollen, och Aujalay vill heller inte svara på frågan. Men vi skulle förvåna oss ifall det inte rörde sig om en folkkär kock med erfarenhet av TV-jobb. Möjligen skulle det också kunna röra sig om någon som driver en populär Youtube-kanal likt Aujalay själv och Mannerström, som även han startat upp en.

Efter att han gått ut med beskedet har Aujalay mötts av en otrolig kärlek i kommentarsfältet. Många stöttar honom i hans beslut och hyllar insatserna som nu varat i över tolv år. Likaså berättar han att kollegor och vänner visat förståelse och respekt för hans beslut att sluta i Sveriges mästerkock:

– Det känns helt fantastiskt att få all den värme och uppskattning från alla, säger han till Expressen. 

Den sista vinnaren han utsåg blev Adam Thulin som kammade hem segern i vårsäsongen. Lyckligtvis för fansen blir det här inte slutet för den numera 51-årige kocken, utan istället början på någonting nytt. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad Markus Aujalay hittar på här näst. I väntan på hans nästa stora TV-jobb kan du följa hans kanal på Youtube där han varje vecka lägger ut nya klipp.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL