Premiär för Mauri – Vad hände sen?

Premiär för Mauri – Vad hände sen?

Filmtopp
18 december 2022 kl. 12:12

Säller den stora frågan till svenskar som skrivit in sig i historieböckerna

Nu är det premiär för "Mauri - Vad hände sen?" på TV4 och C More. Här är allt du behöver veta om Mauris nya intervjuprogram!

Med favoriten Uppdrag: Mat blev Mauri Hermundsson ett med svenska folket. Sedan dess har vi sett honom gästa diverse TV-program, lyssnat på hans podcast Topp 1 i Sverige och sett honom som programledare. Nu är han aktuell med ett helt nytt program, Mauri - Vad hände sen?, i vilket han träffar flera olika svenskar som på ett eller annat vis har skrivit in sig i populärhistorien.

Hon spelade Ronja Rövardotter: "Kunde inte åka kollektivtrafik"
Foto: TV4 och SF Studios

Ronja Rövardotter-skådespelerskan i första avsnittet

I det första avsnittet får vi bekanta oss närmare med Hanna Zetterberg, som spelade Ronja Rövardotter i Tage Danielssons filmklassiker från 1984. Då får vi veta hur hon lever i dag och vad hon sysslar med. Hon berättar också om hur hon ville dra sig undan på grund av de utmaningar som följde med kändisskapet. Hon berättar att det är först nu när hon har blivit gråhårig som hon inte länge blir lika mycket igenkänd för sin ikoniska roll och att hon under sin tonår inte kunde åka kollektivt i Stockholm.

Andra gäster i Mauri - vad hände sen?

Men det är inte bara skådespelare som medverkar i programmet utan även svenskar som har blivit berömda av helt andra anledningar. Mauri möter exempelvis Ola och Maud som blev kändisar efter att ha överlevt en björnattack i ett klipp som blev viralt, mannen som blev synonym med den populära memen "Hide the Pain Harold", Christopher som fuskade (eller inte?) i Vem vet mest och Lars som fick ett viralt vredesutbrott när han missade tåget på Göteborgs centralstation.

Programmet består av åtta stycken avsnitt och under resans gång får vi ta del av en hel del fler märkliga levnadsöden. I avsnitt sex får vi exempelvis träffa Staffan Götestam, som likt Hanna Zetterberg blev berömd via Astrid Lindgrens värld. 1977 spelade han nämligen Jonathan i Olle Hellboms klassiska filmatisering av Bröderna lejonhjärta.

Ett avsnitt som många säkerligen är nyfikna på är det tredje i ordningen där Mauri utreder mysteriet med pojken på Kalles Kaviar-tuben. Spoiler alert, han finns på riktigt och Mauri träffar honom!

"Mauri - vad hände sen?" har premiär på TV4 kl. 19.30 och C More den 19 december. Nya avsnitt släpps måndag till torsdag under jul- och mellandagarna.

Mer läsning

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL