Årets största Youtubeklipp i Sverige 2022

Årets största Youtubeklipp i Sverige 2022

Filmtopp
09 december 2022 kl. 20:00

De mest sedda klippen på Youtube

Det kryllar av underhållande klipp på Youtube, men vilka av dem har egentligen sett av flest under året egentligen? Här är årets största Youtubeklipp i Sverige 2022.

Ett nytt år väntar precis runt hörnet, vilket innebär att det är hög tid för årslistor, årskrönikor, årssammanfattningar och alla andra former av tillbakablickar på månaderna som har passerat sen senast vi gjorde samma sak. I det här fallet riktar vi blickarna till sociala medier och närmare bestämt Youtube, som har sammanställt en lista över de klipp som har setts flest gånger under året av svenska folket.

Listan innehåller en blandning av både svenska och internationella klipp – och det är blågult i toppen.

De mest sedda Youtubeklippen i Sverige 2022

10. Rezdar – Bjuder afrikansk stam på SVENSKT GODIS

Globala visningar: 1,1 miljoner

Det finns en stor mängd klipp på Youtube där folk från hela världen testar svenskt godis (Djungelvrål brukar ge de flesta en chock), men få av dem har lyckats lika bra som "Bjuder afrikansk stam på SVENSKT GODIS" från Rezdar. Klippet har setts en bra bit över 1 miljon gånger, och det är inte svårt att förstå varför.

9. MrBeast – World's Most Dangerous Escape Room!

Globala visningar: 152 miljoner

Kanalen MrBeast är en sann sensation på Youtube. I klippen på kanalen anordnas överdådiga tävlingar, lekar och turneringar av alla slag du kan tänka dig – och alltid med hutlösa prissummor på spel. I Sverige är det framförallt ett klipp som har gått otroligt bra, och det är "World's Most Dangerous Escape Room!" Klippet är extremt på alla sätt och vis, men också otroligt underhållande.

8. Therese Lindgren – Therese Lindgren tagen av polis: "Jag erkänner"

Globala visningar: 804 000

Therese Lindgren är en av Sveriges största influencers, så det är inte helt förvånande att ett av hennes Youtubeklipp också är ett av de största i Sverige 2022. Den av hennes videor som gått allra bäst under året är "There Lindgren tagen av polis: 'Jag erkänner'", där vi får se när hon blir stoppad och bötfälld av polisen för att ha haft sin hund lös i bilen.

7. Guardian News – Watch the uncensored moment Will Smith smacks Chris Rock on stage at the Oscars, drops F-bomb

Globala visningar: 103 miljoner

Det har funnits mycket att prata om under 2022, men få saker har väckt samma uppståndelse och fascination som världsstjärnan Will Smiths örfil på Chris Rock, live, mitt under brinnande Oscarsgala. Den minst sagt oväntade och chockerande händelsen har också setts av miljontals människor på Youtube, inte minst på Guardian News kanal på sajten.

6. Topp 1 i Sverige – Mauri möter: Sveriges mest kända röst

Globala visningar: 905 000

Mauri Hermundsson går från klarhet till klarhet i den svenska underhållningssfären. Han har länge varit ett välkänt namn på internet, men har den senaste tiden också slagit igenom på allvar hos allmänheten i stort. På Youtube har han dessutom flera av de största kanalerna i Sverige. En av dessa är Topp 1 i Sverige, där han intervjuar fascinerande svenskar, som exempelvis Sara Edwardsson – som sannolikt har Sveriges mest välkända röst.

5. Bröderna Norberg - Daniel och Emil – Melodifestivalen PARODI 2022

Globala visningar: 1 miljon

Daniel Norberg är en folkkär profil både tack vare sina många tv-framträdande, men kanske framför allt på grund av sin status på Youtube. Ett återkommande succékoncept har varit parodier på Melodifestivalen. Här genomför han dem tillsammans med sin bror, Emil Norberg, på deras gemensamma kanal.

4. SamTheMan – Melodifestivalen 2022 PARODI - Finalen

Globala visningar: 950 000

Svenska Youtube-användare kan helt enkelt inte få nog av Melodifestivalparodier. Bröderna Norbergs uppskattade imitationer var tydligen inte tillräckligt då ännu fler klickat igång SamTheMans parodier. Kanalen ger bröderna Norberg cred för konceptet, men kan alltså stoltsera med att ha lockat ännu fler tittare.

3. NFL – Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem, Mary J. Blige, Kendrick Lamar & 50 Cent FULL Pepsi SB LVI Halftime Show

Globala visningar: 144 miljoner

Den stora pausunderhållningen i Super Bowl tenderar att vara någonting utöver det vanliga, och årets show var inte ett undantag. Med namn som Dr. Dre, Snoop Dogg och Eminem på scen blev årets show en riktig favorit bland svenskarna – klippet tar sig in på en imponerande tredjeplats.

2. SampeV2 – 40,000 CALORIE CHALLENGE (USA EDITION)

Globala visningar: 2,1 miljoner

På andraplats över de största Youtubeklippen i Sverige 2022 hittar vi "40,000 CALORIE CHALLENGE (USA EDITION)" från kanalen SampeV2. Här får vi hänga med över Atlanten för att frossa ordentligt när "Sampe" och hans entourage gör vad de kan för att trycka i sig 40 000 kalorier på 24 timmar i New York.

1. Uppdrag: Mat – Sveriges starkaste man och en 6-åring byter kost under en dag

Globala visningar: 2,2 miljoner

Det råder inga tvivel om att "Mustiga Mauri" är Sveriges stora Youtube-kung. Han nöjer sig inte med en sjätteplats på listan, utan tar sig även in på översta pallplats med ett klipp från sin kanal Uppdrag: Mat. Klippet som har underhållit flest svenskar på Youtube 2022 behöver egentligen inte mer av en beskrivning än titeln: "Sveriges starkaste man och en 6-åring byter kost under en dag".

Årets största Youtubeklipp i Sverige 2022 – musikvideor

Youtube har även sammanställt en topp 10-lista över årets mest sedda musikvideor i Sverige.

 1. Sarettii (5148) - Matador (OFFICIELL MUSIKVIDEO)
 2. 23 - LÄNGE LEVE VI (OFFICIELL MUSIKVIDEO)
 3. Theoz - Som du vill
 4. Elissa & Saad Lamjarred - Min Awel Dekika [Official Video]
 5. Jireel – MANO (Official Video)
 6. Klara Hammarström - Run To The Hills
 7. Myriam Fares - Hatha el Helo (Official Music Video)
 8. MEDINA - In i dimman
 9. Asme - Poppis (officiell musikvideo)
 10. C.Gambino - Båset Exclusive // Live från Båset [P3 Din Gata]

Årets Rising Stars på Youtube 2022

Youtube passade även på att lyfta fram tio stycken "Rising Stars"-konton på den svenska marknaden.

 1. Fiveish
 2. MrBeast
 3. NichLmao
 4. Sidemen
 5. Airrack
 6. Emil Hansius
 7. Ryan Trahan
 8. SampeV2
 9. Zhong
 10. Uppdrag: Mat

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL