Ny säsong av Benjamin Ingrossos succéprogram

Mauri i Benjamin's – berättar om att lägga ner Youtube

08 mars 2022 kl. 08:00

Var nära att inte ens bli programledare

Mauri Hermundsson är en av gästerna i säsongspremiären av Benjamin's. I avsnittet berättar han nu om hur karriären började, och att den nästan inte blev av.

I första avsnittet av Benjamin's nya säsong gästas programmet av First Aid Kit, Shima Niavarani och Mauri Hermundsson. Förutom att de lagar mat och bjuder på musikkuppträdande pratar de även om allt möjligt. Det är under ett av dessa samtal som Shima frågar Mauri om hur det faktiskt kom sig att han hamnade framför kameran, och då får reda på att det var nära att det aldrig blev av.

– Jag skulle ju göra en Youtubekanal, inte vara med på den själv. Vi letade efter en programledare, men insåg att det skulle vara för dyrt. Så då sade de "att antingen får du göra det, eller så skiter vi i det", säger han.

Mauri diskuterar sitt första avsnittet, där han besökte en geléhallonfabrik, och att han själv är väldigt missnöjd med sin insats. Resultatet var inte bra och det var nära att hela satsningen lades ner.

Mauri Hermundsson i Lego Masters Sverige
Mauri Hermundsson i "Lego Masters Sverige". Foto: TV4

– Jag besökte en fabrik som gjorde geléhallon. Min fotograf berättade efteråt att "ja det var ju dystert, vi får väl lägga av". Men sen blev det ju plötsligt stort, då hade vi i princip redan lagt av men vi fortsatte och på den vägen är det, berättar Mauri.

Efter den, enligt Mauri själv, svaga starten har karriären tagit raketfart och hans avsnitt snittar runt en miljon tittare. Han är numera även programledare för Lego Masters Sverige.

Den nya säsongen av Benjamin's har premiär i dag, och Filmtopp kallade det första avsnittet för ett mysigt middagshäng.

Benjamin's säsong 2 visas i kväll, den 8 mars, på TV4 kl 20.00. Den streamas också på TV4 play.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL