"Polisens rasism" bakom Marvel-stjärnans arrestering – nu väntar rättegång

"Polisens rasism" bakom Marvel-stjärnans arrestering – nu väntar rättegång

Emil Oscar Rasmussen
20 juni 2023 kl. 19:00

Jonathan Majors advokat slår tillbaka inför rättegången

I veckan går Jonathan Majors upp i rätten till följd av anklagelser om misshandel från sin exflickvän. Marvel-stjärnans advokat påstår inför rättegången att rasism från New Yorks Citys poliskår ligger bakom hans arrestering.

Jonathan Majors karriär har gått från klarhet till klarhet de senaste åren. De stora rollerna har avlöst varandra och när han klev in i Marvels universum via Loki och därefter Ant-Man and the Wast: Quantumania såg han ut att ta klivet upp till att bli en av Hollywoods allra största stjärnor.

Sen greps han av polisen i New York. Bara veckor efter premiärerna av Ant-Man and the Wasp: Quantumania och Creed III (där han också spelar en bärande roll) anklagades Majors av sin dåvarande flickvän för att ha misshandlat henne.

Enligt Insider hoppades Jonathan Majors på att fallet skulle läggas ner innan rättegången, men efter att han närvarit i dag står det klart att den kommer att inledas den 3 augusti. I ett nyligen offentliggjort brev från Majors advokat Priya Chaudhry till domaren i fallet, påstår advokaten bland annat att rasism från polisen ligger bakom skådespelaren gripande.

"Polisens rasism" bakom Marvel-stjärnans arrestering – nu väntar rättegång
Jonathan Majors (höger) i "Creed III". Foto: MGM.

"Polisens rasism" bakom Marvel-stjärnans arrestering – nu väntar rättegång

Jonathan Majors exflickvän Grace Jabbari anklagar Marvel-stjärnan för att ha misshandlat henne i en bil i mars 2023. Jabbari menar att Majors bröt hennes finger och skadade hennes öga. Dagen efter arresterades Majors i sin bostad på Manhattan.

Majors advokat säger sig ha en stor mängd bevis som bevisar att anklagelserna är fabricerade. Bland bevisen finns bland annat vittnesmål, bankutdrag, övervakningsmaterial och video från polisens arrestering av Majors. Enligt brevet från advokaten ska Jabbari ha upprepat 19 gånger att hon inte vet hur hon fått sina skador när polisen anlände, men att polisen ska ha "coachat" henne till att anklaga Majors. I brevet står det också att poliserna inte kände igen Jonathan Majors och att de spekulerar kring hur han kan ha råd att bo i den lyxiga lägenheten där han greps – och benämner gripandet som rasistiskt. Samtliga sex poliser på plats ska ha varit vita.

Advokaten menar istället att Jabbari själva ska ha ådragit sig skadorna i samband med att hon var ensam i lägenheten, med bruk av alkohol och sömntabletter som en påstådd förklaring.

Insider listar i sin artikel en mängd bevis som försvaret förväntas använda under rättegången. Efter gripandet av Majors i mars kom fler anklagelser riktade mot stjärnan i april 2023.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL