Recension: Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

Recension: Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023)

 • 2 tim 5 min
 • Äventyr, Sci-fi, Komedi, Action
14 februari 2023 kl. 18:02
Detta är en recension. Analys och ställningstaganden är skribentens.

En underhållande film för hela familjen

Kan man få för mycket av Marvel-universumet? Det tycker inte vi. Filmtopp har sett en förhandsvisning på "Ant-Man and the Wasp: Quantumania" och filmen bjuder på fullt duglig underhållning.

 • Regi:
  Peyton Reed
 • Manus:
  Jeff Loveness
 • I rollerna:
  Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas m.fl.

Den nya Ant-Man-filmen levererar det vi är vana att se i Marvel-filmer – det blir spänning, monster, en ny värld och bekanta karaktärer.

I Ant-Man and the Wasp: Quantumania följer vi Scott Lang, Cassie Lang, Hope van Dyne och Hopes föräldrar (Michael DouglasMichelle Pfeiffer) som alla dras in i Quantum Realm. I denna nya värld tvingas de hantera utmaningar på en plats där vanliga fysiska lagar och regler inte längre gäller – och det här är en slags kvantfysik som jag förstår mig på.

En ny (men trygg och bekant) värld

Även om vi sugs in i en ny värld känns Marvel-filmerna väldigt trygga att se på. De har en klassisk uppbyggnad och vi kan allt som oftast känna oss säkra på att ingen vi älskar kommer att dö. Även om ingen Marvel ännu lyckas vara bättre och mer spännande än Avengers: Infinity War (2018) så är denna Ant-Man and the Wasp väldigt underhållande. Däremot kunde de ha hittat på en bättre hjälpreda till skurken än ett stort flygande huvud.

Allas vår favoritskådespelare Paul Rudd spelar återigen rollen som Scott Lang, eller Ant-Man, och kämpar mot monster tillsammans med Hope van Dyne (Evangeline Lilly), som räddar Ant-Man mer än en gång från svåra situationer. Däremot spelas rollen som Scotts dotter Cassie nu av Kathryn Newton (Pokémon: Detective Pikachu, Big Little Lies) och även hon gör en bra tolkning av sin roll.

En underhållande film för hela familjen

I och med att tre generationer sugs in i den nya världen är detta en film som hela familjen kan gå och se på tillsammans. Högst troligt finns det någon i filmen för alla tittare att identifiera sig med.

Sammanfattningsvis är det en bra film som ställer förväntningar på fortsättningen för karaktären. Stannar man tills alla eftertexterna rullat klart blir det tydligt att vi kommer att få se mer av Ant-Man och The Wasp – och då tycks insatserna kunna bli ännu högre. 

"Ant-Man and the Wasp: Quantumania" har svensk biopremiär 15 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL