Peter ute ur Robinson 2022 – detta hände

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände

Filmtopp
24 maj 2022 kl. 18:05

Pusslet blev Lag Nord-kaptenens nedslag

Väl inne på Finalveckan faller det älskade tävlingprogrammets deltagare som käglor. Nu står det klart att Peter Szabo är ute ur Robinson 2022.

Han tog sig till säsongens sista vecka men nu kan vi konstatera att Peter Szabo är ute ur Robinson 2022. 32-åringen från Nybro hamnade sist i en tävling som gick ut på att sätta ihop ett pussel med plankor.

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände
Peter Szabo lämnar Robinson 2022 efter att ha kommit sist i en pusseltävling. Foto: TV4.

Vi befinner oss nu mitt uppe i Finalveckan där varje tävling har en ännu starkare laddning. Inte bara vill deltagarna samla poäng, de vill också undvika att bli utslagna inför den stora finaldagen. Medan Joel föll i Finalveckans första öråd, skulle Peter falla under dess första utslagningstävling. Som vi vet sedan tidigare är pussel hans stora akilleshäl, och tävlingen där deltagarna skulle hämta plankor med olika mönster på och bilda ett komplett motiv blev också hans fall.

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände
Desirée Renfors tröstar Peter Szabo efter förlusten. Foto: TV4.

Det blev en ruggigt spännande sekvens där Peter Szabo och Desirée Renfors var de enda kvarstående att få ihop pusslet och därmed slogs om sin överlevnad. Renfors, som inte heller har pussel som sin starkaste gren, hann däremot få ihop helheten innan Szabo som vi aldrig kommer att få veta hur när han var på att reda ut det.

Trots den svettiga vinsten visade Renfors sin fulla respekt för Peter och höll inne med sitt firande. Istället gick hon fram för att krama om honom. 

Reaktionen på att Peter Szabo lämnar Robinson 2022

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände
Jessica Jonasson förkrossad över att Peter Szabo lämnar Robinson 2022. Foto: TV4.

Medan de flesta blev märkbart nedstämda över att Peter slogs ut ur tävlingen, så var det en vars besvikelse stack ut i mängden:

– Det känns som att jag förlorat en familjemedlem, säger Jessica Jonasson om Peters avsked.

Peter själv medger att det känns surt att åka ut ur tävlingen, men att han sammantaget är stolt över sin resa: 

– Det här äventyret har varit så jäkla tufft, inte minst mentalt. Men jag är fasen ändå stolt över min prestation. Jag har tagit hem många vinster åt mitt lag och försökta driva på dem så gott jag kunnat. Och att få ha träffat nära vänner för livet... även om jag förlorat så känns det som att jag vunnit.

Peter Szabo ute ur Robinson 2022 – detta hände
Peter Szabo lämnar Robinson 2022 med stil för att ge vännerna på ön ett sista gott skratt. Foto: TV4.

Nu när Peter Szabo lämnar Robinson 2022 återstår endast sex deltagare och någon av dem kommer att krönas till säsongens vinnare av statyetten och en halvmiljon kronor.

Du följer programmet på TV4 och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL