Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Peter Stormares ilska mot Mark Hamill: En riktig idiot

Peter Stormares ilska mot Mark Hamill: "En riktig idiot"

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 maj 2023

Glömmer aldrig Star Wars-stjärnans beteende

Om du frågar Peter Stormare är Mark Hamill, känd som Luke Skywalker i Star Wars, en riktig idiot. I en intervju med Filmtopp berättar han varifrån relationen med stjärnan surnat.

The Machine
Mark Hamill i The Machine. Foto: Sony Pictures

I kväll är det svensk biopremiär för The Machine, med Star Wars-stjärnan Mark Hamill i ena huvudrollen. Filmen, som endast visas i två dagar, är en actionkomedi, men någon som kanske inte kommer skratta är Peter Stormare.

I en intervju med Filmtopp delar vår svenska stjärna nämligen med sig av en bitter historia om tiden när han och Mark Hamill spelade in en film tillsammans. Filmen i fråga, var ingen mindre än Hamilton från 1998, i vilken Stormare spelade Jan Guillous berömda hjälte och Hamill filmens skurk – en tidigare CIA-officer på jakt efter några kärnvapenmissiler.

Om vi vågar tro svenskens version av deras gemensamma historia fanns det ett stjärnego som lade grunden för att det kort sagt sket sig emellan dem.

Peter Stormare om hatet mot Mark Hamill: "en riktig idiot"

När Peter Stormare pratade med Filmtopp i januari 2021 berättade han om en incident under inspelningen av Hamilton, som än i dag gnager honom när han tänker på Mark Hamill. I en scen skulle Hamill slå Peter Stormare medan svensken hängde ner med huvudet. Kameran, menar Stormare, var placerad bakom hans rygg, så att det inte gick att se Hamill träffa honom. Men trots detta säger Stormare att Hamill gick för nära och slog honom så att "näsan stod kvart över tre" och en tand åkte ut. 

– Jag tuppar av och kan inte filma något på några dagar. Men karljäveln har aldrig bett om ursäkt, berättar Peter Stormare för Filmtopp.

Vidare berättar Stormare att det var spänt mellan dem under resten av tiden de spelade in Hamilton. Han menar att Hamill därefter aldrig kollade honom i ögonen, varken när de spelade in sina sista scener ihop eller under den stora premiären i USA. 

– Han får hålla på med sin Star Wars och tjäna pengar på en massa skit, men för mig kommer han alltid vara en skitskalle.

Hamill har aldrig kommenterat incidenten, men har vid ett tillfälle uttryckt att han älskade att arbeta med Peter Stoarmare. På Twitter kallade han honom för "Den store Peter Stormare". 

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL