Peter Stormare, Al Pacino, Ingmar Bergman

Al Pacino vill spela Ingmar Bergman i serie av Peter Stormare

Eric Diedrichs
Uppdaterad 24 juni 2020 kl. 15:56 | Publicerad 18 juni 2020 kl. 18:00

"Becoming Bergman" skrivs och regisseras av Peter Stormare.

I ett exklusivt samtal med Filmtopp avslöjar Peter Stormare att han har skrivit en serie om Ingmar Bergmans liv – "Becoming Bergman". Han berättade också att Al Pacino vill spela huvudrollen.

Peter Stormare har många järn i elden. Utöver att vara aktuell med sin dokumentärserie The American Runestone, där han undersöker den mytomspunne Kensingtonstenen – en omdiskuterad runsten som hittades av den svenskfödde bonden Olof Öhman i Minnesota – ska han snart spela in  en ny actionfilm av Michael Bay.

Men det slutar inte där. I ett exklusivt samtal med Filmtopp avslöjar Peter Stormare att han skrivit manus till en ny serie, som ska handla om hans före detta mentor, mästerregissören Ingmar Bergman.

– Jag har skrivit ett fyra timmars seriemanus om Bergman som vi ska göra, Becoming Bergman. Jag regisserar och förhoppningsvis så gör Al Pacino rollen som Bergman. Han vill gärna det och vi har börjat snacka om det, frågan är när han kan göra den.

Under 80- och 90-talet lyftes Peter Stormare fram av Ingmar Bergman, som tog honom under sina vingar på Dramaten. Peter berättar att Bergman såg honom som arvtagaren vilken eventuellt skulle ta över Dramaten som teaterchef.

– Han gillade mig eftersom jag tyckte om äldre skådespelare, levande som döda. Jag visste vilka de var och jag kunde min teaterhistoria. När jag började visste jag inget om teater så jag lärde mig. Jag var som en svamp som sög in allt.

När Peter istället valde att åka till USA blev Ingmar besviken.

– Han blev lite ledsen. Men vi försonades, pratade ofta på telefon och jag besökte honom ett par gånger.

När produktionen av Becoming Bergman förväntas börja vet vi ännu inte. Nästa vecka kan du läsa en längre intervju med Peter Stormare där han bland annat berättar om sina regissörsdrömmar.

MER LÄSNING:

Alla Ingmar Bergmans filmer rankade
"Midsommarnattens leende" – En ny midsommartradition?
Harriet Andersson – "Bergman var ingen tafsare"
Svensk filmhistoria – Allt från Victor Sjöström till den svenska synden

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL