Irriterande meme i nya Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Irriterande meme i nya Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Uppdaterad 08 september 2022 kl. 15:31 | Publicerad 08 april 2022 kl. 09:45

Mark Hamill hatar den meme som finns med i nya Lego Star Wars

"Det här får mig att krypa inombords varje gång jag ser det", skrev Mark Hamill på twitter förra året. Nu är memen tillbaka i nya Lego Star Wars: The Skywalker Saga som är baserat på Star Wars episode 1-9.

Det enorma actionäventyrspelet med lego-tema som utvecklats av Traveller's Tales och publicerats av Warner Bros. inkluderar spelbara versioner av alla de nio filmer som ingår i Star Wars-serien från The Phantom Menace (1999) till The Rise of Skywalker (2019). 

För att kunna spela igenom hela sagan måste filmerna avklaras i tur och ordning. Alltså behöver man klara A New Hope innan The Empire Strikes Back, och så vidare. I New Hope-kapitlet kan den uppmärksamme spelaren hitta hintar till en meme som Mark Hamill hatar.

Mark Hamill tar farväl av Star Wars
Mark Hamill i "Stjärnornas krig" (1977). Foto: Disney.

Memen kommer från scenen i filmen då Obi-Wan Kenobi (Alec Guinness) ger Luke (Hamill) sin fars ljussabel för första gången. Luke tar emot den och riktar den direkt mot sitt ansikte, som om han tittar ner i pipan på en pistol.

Memen med Hamill som gör just det på inspelningen av den episka rymdsagan från 1977 har funnits och cirkulerat runt på internet i flera år, men först i mars förra året tog Hamill upp det. "Jag kommer inte ihåg att jag gjorde det här i filmen", säger Hamill, och han kommer ihåg rätt.

I filmen tittar Luke inte ner i ljussabeln som han gör i memen, utan det var snarare något som han gjorde vid inspelning som senare inte kom med.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL