Är verkligen de förlängda versionerna av Sagan om ringen bäst?

Peter Jackson avslöjar planerna för sin nästa film

Filmtopp
23 juli 2022 kl. 16:07

Sagan om ringen-regissören kan inte få nog

Peter Jackson skrev filmhistoria med sin "Sagan om ringen"-trilogi. Nu berättar regissören att han har en ny film på gång som "inte riktigt är en dokumentär" och ett annat projekt som pushar teknologins gränser.

Den Nyzeeländske regissören Peter Jackson har haft en fascinerande karriär som bjudit på spridda skurar. Efter att ha inlett med vulgära pärlor som Bad Taste (1987), Det sjuka gänget (1989) och splattermästerverket Braindead (1992) experimenterade han med det hyllade dramat Svarta änglar (1994), mockumentären Forgotten Silver (1995) och spökfilmen The Frghternes (1996), innan han fick förtroendet att göra tidernas största fantasysaga.

Efter den enorma succén med Sagan om ringen-filmerna, gjorde han storfilmer som King Kong (2005), Flickan från ovan (2009) och Steven Spielberg-samarbetet Tintin: Enhörningens hemlighet (2011) innan han återvände till Midgård för sin relativt sågade Hobbit-trilogi (2012-2014). Därefter blev det dokumentärfilmer – hyllade We Shall Not Grow Old (2018) och nu senast The Beatles: Get Back (2021) – en dokumentärserie om tiden inför det legendariska bandets takspelning.

The Beatles Get Back
Från Peter Jacksons "The Beatles: Get Back". Foto: Disney+

Planer på en Beatles-film

Nu avslöjar han för Deadline att han är sugen på att göra en Beatles-relaterad långfilm. "Jag pratar med The Beatles om ett annat projekt, något väldigt, väldigt annorlunda än Get Back. Vi undersöker möjligheterna, men det är ett annat projekt med dem. Det är inte riktigt en dokumentär– och det är allt jag kan säga", säger regissören till tidningen.

Sagan om ringen
Sauron i Peter Jacksons mästerverk "Sagan om ringen". Foto: SF Studios.

Arbetar även med nytt gränspushande projekt

Peter Jackson berättar att han också har planer för ett annat projekt, som går bortom den nuvarande teknikens gränser. För att lösa detta håller han nu på att utveckla verktygen han behöver för att verkställa sin vision:

– Det är så tekniskt avancerat och jag försöker klura ut hur exakt jag ska göra det. Det är en live action-film, men den behöver teknologi som inte riktigt existerar för stunden, så vi är mitt uppe i att utveckla teknologin för att göra den möjligt. Jag försöker att greppa vad jag kanske kommer att kunna göra, före möjligheterna ens existerar. De är inga episka fantasyberättelser, men de är ganska intressanta, säger Peter Jackson till Deadline.

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mera.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL