Indiana Jones 5.

Harrison Ford och Helen Mirren i nya Yellowstone

  • Paramount+
18 maj 2022 kl. 13:05

Yellowstone får ännu en prequel

Huvudserien handlar om Dutton familjen, ägare till Montanas största ranch Yellowstone. I den nya prequel serien med Helen Mirren och Harrison Ford kommer vi få reda på vad familjen hade för sig under 1930-talet.

I februari rapporterade vi att den populära Yellowstone serien ska få ännu en prequelserie. Detta efter att spinoff-serien 1883 hade premiär i slutet av förra året. Då var det inte fastställt vilka vi kommer se i rollerna, men nu rapporterar Variety att inga mindre än Harrison Ford och Helen Mirren kommer synas i serien. 

Serien kommer heta 1932 och är Yellowstone-skaparen Taylor Sheridans senaste projekt om Dutton-familjen. Showen kommer utspela sig under titlens år, under höjden av Depressionen och USA:s alkohol förbud. 

För Ford är detta hans andra stora tv-roll under hans 50-åriga karriär, som mest fokuserat på långfilmer sen debuten i Sista natten med gänget (1973). Han första stora tv-roll bekräftades tidigare i år: han kommer skådespela i Apples nya komedi show Shrinking. 

Helen Mirren och Harrison Ford. Foto: Amazon Prime/Universal Pictures

Mirren har mer erfarenhet inom tv-världen och har vunnit tre BAFTAs och fyra Emmys för hennes roll som Jane Tennison i den brittiska polis-serien Prime Suspect (19912006). Dock så är även hennes karriär främst fokuserad på långfilmer och hon vann en Oscar för rollen som Drottning Elizabeth II i The Queen (2006).

Förutom 1932 och Yellostone så jobbar Sheridan på en andra säsong av Mayor of Kingstown (2021), Tulsa King med Sylvester Stallone och Lioness med Zoe Saldaña.

Serien 1932 kommer ha premiär i december på Paramount+.

Läs mer om Yellostone:

NÄSTA ARTIKEL