Hårda besked för 1883 säsong 2

Hårda besked för 1883 säsong 2

  • Paramount+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 07:03 | Publicerad 12 mars 2022 kl. 07:03

Fansens blandade känslor till beslutet.

I efterdyningarna av den benhårda finalen är det många som undrar hur historien ska kunna fortsätta. Skaparen Taylor Sheridan uttalar sig om "1883" säsong 2.

Taylor Sheridan har blivit ett stort namn med lysande filmer som Wind River, Sicario och Hell or High Water och hyllade serier som Yellowstone, Mayor of Kingstown och 1883. För sitt manus i Hell or High Water Oscarsnominerades han, dessutom.

Efter framgångarna med den moderna westernsagan Yellowstone, som i mångt och mycket känns som en blandning mellan Gudfadern och Dallas, har han blivit Paramounts nya storfavorit. Utöver det Kevin Costner-frontade familjedramat har streamingtjänsten beställt det politiska dramat Mayor of Kingstown, prequel-serien 1883 och det kommande actiondramat Lioness.

Stormande känslor efter 1883-finalen

Nu har den första säsongen av 1883 nått vägs ände, med en hissnande final som många kommer att ha svårt att släppa. Lika skoningslös som historien bäddat för. På IMDb har finalavsnittet otroliga 9.2 av 10 i betyg, vilket talar för att den dramatiska avslutningen gick väl hem hos fansen, även om många har uttryckt stormande känslor i diverse sociala medier.

Taylor Sheridan uttalar sig om 1883 säsong 2

Direkt efter finalen var det många som ställde frågan om vad som komma att ske med den omtyckta prequelserien. Men enligt Taylor Sheridan själv, som är seriens stora showrunner, är det nu dags att lägga ner:

– Vi ville göra en 10-timmarsfilm som tar slut, och det är det vi gjort, säger Taylor Sheridan till Deadline.

Med andra ord har serieskaparen hela tiden haft visionen att göra en miniserie, vilket alltså innebär att det endast blir en enda säsong. Sådana beslut kan alltid komma att ändras, men sett till den vilda finalen är det samtidigt svårt att se hur historien i 1883 skulle kunna fortsätta.

En ny prequelserie på ingång

Samtidigt finns det en god nyhet i allt detta. Historien om Duttonfamiljen kommer likväl att fortsätta. Taylor Sheridan har nämligen bestämt sig för att utveckla en ytterligare prequelserie Y:1932, som istället spolar fram tiden till 1930-talets USA.

– Vi ska kika genom ett fönster till en annan era. Återigen, jag ser inte på dessa serier som spinoffs, utan snarare som fullständiga historier med gemensamma rötter. Mitt mål är att nästa är att du aldrig ska ha behövt se 1883 eller Yellorstone, men ändå kunna få en komplett upplevelse.

Beslutet att avsluta 1883 har mötts av blandade reaktioner, samtidigt som många är glada över att serien inte mjölkas ut för mycket.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL