Överraskningen på Biotoppen – 25 år gammal Star Wars-film

Överraskningen på Biotoppen – 25 år gammal Star Wars-film

Emil Oscar Rasmussen
06 maj 2024 kl. 11:05

Det mörka hotet på Biotoppen

Efter helgen tar sig en oväntad film in på Biotoppen – 25 år efter sin ursprungliga biopremiär. Det är "Star Wars: Episod I – Det mörka hotet" som kniper en pallplats på topplistan.

Biotoppen är listan som rankar de just nu hetaste biofilmerna, baserat på antal besök. Vanligtvis är det de allra nyaste och största filmerna som dominerar listan, men efter helgens uppdatering hittar vi en 25 år gammal film på plats nummer två – Star Wars: Episod I - Det mörka hotet (1999).

Överraskningen på Biotoppen – 25 år gammal Star Wars-film
Foto: Fox Film.

Star Wars-dagen skickar in Det mörka hotet på Biotoppen

Anledningen till att Det mörka hotet, som hade biopremiär den 19 maj 1999, letat sig in på Biotoppen just nu är att filmen åter intog biograferna i samband med Star Wars-dagen den 4 maj. Det tycks ha funnits ett och annat nostalgitörstande Star Wars-fan där ute med tanke på den fina placeringen på Biotoppen.

Att Det mörka hotet lyckades ta sig in på topplistan till följd av visningarna på och runt Star Wars-dagen är inte nödvändigtvis chockerande, men att den endast får se sig slagen av Kung Fu Panda 4 är anmärkningsvärt. Under helgen presterade alltså den relativt sågade Star Wars-rullen bättre än storsatsningar som The Fall Guy, Filip och Fredriks succédokumentär Den sista resan och tokhyllade Civil War.

För att sätta det i ytterligare kontrast lyckades Bill Skarsgårds nya Boy Kills World inte ens ta sig in på topp 10.

Hela Biotoppen hittar du här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL