Paul Haggis med Adrien Brody under inspelningen av Third Person. Foto: Sony Pictures Classic.

Oscarsvinnaren gripen misstänkt för sexuella övergrepp

Emil Oscar Rasmussen
21 juni 2022 kl. 11:06

Paul Haggis har gripits i Italien.

Den Oscarsbelönade manusförfattaren och regissören Paul Haggis har gripits i Italien, misstänkt för att ha utsatt en kvinna för sexuella övergrepp.

Paul Haggis, den Oscarsvinnande manusförfattaren och regissören, greps i söndags i södra Italien. Den högprofilerade regissören misstänks för att ha utsatt en kvinna för sexuella övergrepp, enligt AP. De rapporterar uppgifter från Italien som menar på att Haggis är misstänkt i en undersökning där en "ung utländsk kvinna" ska ha tvingats till sexuellt umgänge utan samtycke över två dagar.

Haggis advokat, Priya Chaudhry, slår tillbaka uppgifterna:

– [Haggis] är helt oskyldig och är villig att samarbeta med myndigheterna fullt ut, så att sanningen snabbt kommer fram, säger Chaudrhy till AP.

Åklagarna, Antonio Negro och Livia Orlando, hävdar att offret tvingats söka sjukvård till följd av övergreppen och att hon efter dagarna för brottet ska ha lämnats vid Brindisis flygplats av förövaren, trots hennes "fysiskt och psykiskt sköra tillstånd".

Paul Haggis är på plats i Italien för att närvara vid en filmfestival. Den 69-årige, kanadensiske regissören är mest känd för filmen Crash från 2004. Haggis tilldelades två Oscarsstatyetter för filmen: en för bästa originalmanus och en för bästa film.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL