Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
TomKändisar och deras sekter

Kändisar och deras sekter

David Forssell | Lista
29 maj 2022
David Forssell | Lista
29 maj 2022

Livet handlar långt ifrån bara om pengar

Vi på Filmtopp tyckte det var på tiden att skapa en lista med kändsiar och sekter. Celebriteternas privatliv är faktiskt väldigt fascinerande.

Sekter är ett ämne som är ständigt återkommande i både fiktion och verkligheten. Att det finns skådespelare som varit eller är sektmedlemmar är sedan länge känt, men det kan ändå vara svårt att hålla koll på vilka! Här kommer därför en lista på några kändisar och de sekter de varit eller är medlemmar i.

Kändisar och deras sekter

Jouaquin Phoenix

Joaquin Phoenix som Jokern
Foto: Warner Bros.

Joaquin Phoenix var fram tills fyra års ålder medlem i den kristna sekten Familjen (The Children of God). Sekten har tidigare ansett att världens undergång är nära, bland annat hänvisat till kometen Kohoutek. Kvinnor har värvat medlemmar genom att prostituera sig, och de barn utan en känd far har fått namnet "jesusbarn".

Glenn Close

Glenn Close

Glenn Close var fram till 22 års ålder medlem i rörelsen Moral Re-Armament. Sekten tror enligt wikipedia på de fyra fullkomligheterna: ärlighet, renhet ,osjälviskhet och kärlek. I Now To Love berättar Close bland annat sagt att man som medlem nästan inte fick göra någonting och att man lärde sig att känna skam över "onaturliga" begär.

Glenn Close har i dag lämnat Moral Re-Armament och har ingen önskan om att återvända.

Michelle Pfeiffer

Michelle Pfeiffer som Catwoman
Foto: Warner Bros.

Michelle Pfeiffer var tidigare en så kallad lufterian, en person som tror att de enbart lever på luft. Rörelsen uppmuntrar sina anhängare till att leva utan mat och vatten och använda endast sol som energi. Om sin tid som luftarian har Pfeiffer sagt att församlingsmedlemmarna var väldigt kontrollerande och ville att hon jämt skulle vara där. De krävde också att hon betalade för varje besök.

Pfeiffer säger själv att hon inte förstod att det var en sekt hon hade att göra med, utan det var först när hennes dåvarande började undersöka gruppen som de förstod vad det handlade om.

Tom Cruise

Tom Cruise.

Tom Cruise är kanske världens mest kända sektmedlem. Sedan 1986 är han medlem i sekten scientologerna. Scientologin är känd för sin användning av auditering, en slags alternativ medicinsk behandlingsform, samt moral, utbildning och ledarskap med mera. 

Andra kända personer som är öppna scientologer är John Travolta och Elisabeth Moss.

Allison Mack

Allison Mack, känd fårn Smallville och Wilfred, skapade stora rubriker när det kom fram att hon varit medlem i sexsexten NXIVM, någonting som CNN skrivit om. Att sex är någonting positivt torde de flesta skriva under på, men inte trafficking. 2021 dömdes hon till tre års fängelse för sin inblandning i härvan. 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL