Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Will Smith

Oscarsgalan dröjde med att publicera Will Smiths tacktal på Youtube

Aliah Liebst | Nyhet
04 maj 2022
Aliah Liebst | Nyhet
04 maj 2022

Alla tal publicerades medan Will Smiths tal lyste med sin frånvaro

Årets upplaga av Oscarsgalan har i och med Will Smiths örfil gått till historien som en av de mest ökända TV-galorna genom tiderna. Nu har Oscarsakademin dröjt med att publicera skådespelarens tacktal på Youtube.

Ungefär en månad efter den, nu ökända, Oscarsgalan tog plats publicerades alla tacktal från årets gala på Youtube. Fram tills kl 14.00 igår var det dock ett tal som fortfarande saknades - Will Smiths tacktal för ”bästa skådespelarinsats” för filmen King Richard. Det rapporterar Variety

Under galan skämtade komikern Chris Rock om Will Smiths fru Jada Pinkett Smiths hårlöshet, någonting som beror på sjukdomstillståndet alopecia. Will Smith gick på grund av skämtet upp på scen och utdelade en örfil till Rock, en incident som sedermera blivit notorisk i media. 

Will Smith i King Richard. Foto: HBO Max.
Will Smith I King Richard. Foto: HBO Max

Under sitt tacktal refererade även skådespelaren Anthony Hopkins till örfilen, men också den delen har klippts bort före publikationen på YouTube. 

Will Smith riskerade uteslutning från Oscarskommittén 

Efter örfils-incidenten riskerade Will Smith att uteslutas från Oscarskommittén, men redan efter fem dagar avgick Smith på eget bevåg. Som ett resultat av det beslutade styrelsen att förbjuda Smith från alla evenemang, inklusive Oscarsgalan, under 10 år framöver. Frågetecken kring varför de dröjde med att publicera Smiths tacktal på Youtube kvarstår fortfarande. 

På akademins twitterkonto publicerade de dock Smiths tal under galan den 27 mars redan 20 minuter efter att galan avslutats. 

Se talet här: 

Mer läsning: 

NÄSTA ARTIKEL