Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Jim Carrey slaktar Will Smith och Oscarsgalan i nytt klipp

Jim Carrey slaktar Will Smith och Oscarsgalan i nytt klipp

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2022
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 mars 2022

Äcklas av Will Smiths agerande och den ryggradslösa publiken

Omvärlden har haft starka reaktioner på Will Smiths agerande under Oscargalan. Nu uttalar sig även den älskade komiken Jim Carrey om händelsen och han spär inte med orden.

Under natten till måndagen ägde årets Oscarsgala rum. De som vaknade upp dagen efter möttes av den oväntade nyheten om att skådespelaren Will Smith gått upp på scenen och slagit Chris Rock i ansiktet. Detta över ett skämt om Will Smiths fru, Jada Smith, och hennes håravfall. Komikern sa att han såg fram emot G.I. Jane 2, vilket anspelar på krigsfilmen G.I. Jane med en rakad Demi Moore i huvudrollen.

Kort efter att skämtet dragits gick Will Smith upp på scenen och gav Chris Rock en rejäl örfil. Därefter satte han sig ner på sin plats och skrek åt honom: "Keep my wife's name out of your fucking mouth!".

Några minuter senare blev det Will Smiths tur att ta emot Oscarn för Bästa manliga huvudroll och i ett tårfyllt tal, tackade han nära och kära samt sa förlåt till alla utom Chris Rock.

Starka reaktioner världen över

Händelsen har väckt starka reaktioner och över nätet har det diskuterats vilka konsekvenser som kan bli av Will Smiths agerande. Nu har även bett om ursäkt till Chris Rock via sitt Instagramkonto. Chris Rock har själv inte uttalat sig offentligt om händelsen ännu, men enligt Los Angeles-polisen, har han inte tänkt att polisanmäla Will Smith.

Oscarsakademin har fördömt skådespelarens agerande, men det har även hyllats av komikern Tiffany Haddish som tyckte att det var det "vackraste hon någonsin sett".

Jim Carrey attackerar Will Smith och Oscarsakademin

En skådespelare som inte är imponerad över agerandet är Jim Carrey. I en filmad intervju uttrycker han stark avsky åt händelsen, men också åt publiken som lät honom hållas. Han säger att han "äcklas över de stående ovationerna" och att han kände att "Hollywood är ryggradslöst".

Han säger också att han själv hade stämt skådespelaren på 200 miljoner dollar för att klippet på händelsen aldrig kommer att försvinna.

NÄSTA ARTIKEL