Ola Rapace om Tusenbröder 4: ”Finns en jättebra idé”

Ola Rapace om Tusenbröder 4: ”Finns en jättebra idé”

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 21:32 | Publicerad 06 juli 2024 kl. 18:00

Serien jobbas på bakom kulisserna

Drömmer du om att Tusenbröder ska komma tillbaka? Det gör även seriens stjärna Ola Rapace, som menar att man arbetat på en fortsättning en längre tid.

Få skulle säga emot påståendet att Tusenbröder är en av de främsta svenska dramaserierna i mannaminne. Berättelsen om tre vänner som i sina turbulenta liv beslutar sig för att råna en bank vann Kristallen för bästa drama och är en av de svenska produktioner med högst betyg på IMDb

Sammanlagt blev det tre säsonger som kom ut mellan åren 2002-2007, och i de bärande rollerna ser vi Ola Rapace, Danilo Bejarano, Shanti RoneyAnja Lundqvist, Magnus Krepper och Johan Falk-stjärnan Jakob Eklund. Många tittare kräver att serien ska komma tillbaka för en ny säsong. Om Rapace får bestämma kommer det att ske – och detta så snart som möjligt. 

Ola Rapace om Tusenbröder 4: ”Finns en jättebra idé”
Foto: SVT.

Ola Rapace om att göra en ny Tusenbröder: ”Finns en jättebra idé”

I en intervju med Filmtopp från hösten 2021 får Ola Rapace frågan om det finns planer på att göra en fortsättning på Tusenbröder. Han berättar då att det finns goda möjligheter till en sådan och att idén varit under utveckling en längre tid.

– För mig är det en gåta att det inte hänt redan. Det finns en jättebra idé på en fortsättning. Jag vet inte riktigt vad det handlar om att det är så trögt att få loss det men jag hoppas och tror att det blir en ny Tusenbröder, och förhoppningsvis ganska snart. 

I samma intervju berättar Ola att han för helhjärtade samtal med seriens regissör Erik Leijonborg om att ta tillbaka Tusenbröder.

– Jag pratar mycket med regissören Erik Leijonborg om en fortsättning. Både Erik och jag drömmer om det väldigt passionerat, vi har en jävligt bra idé på storyn.

Nio kommande projekt

Det var ett tag sedan Ola Rapace syntes till i rampljuset som skådespelare, men nu är han på väg tillbaka med en rad olika projekt. Först ut är gangsterdramat Miséria där han spelar en nätverksledare. Filmen har premiär på bio den 13 september. 

Vi har inte hört från Ola Rapace på ett tag, men vad vi kan se finns det fortfarande inga konkreta besked runt nya Tusenbröder – enligt hans IMDb-sida är ingen fortsättning på gång.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL