Vitt skräp

Ola Rapace har 10 filmer på gång – intensiv comeback väntar

Emil Oscar Rasmussen
31 oktober 2023 kl. 14:10

Den svenske skådespelaren har många bollar i luften

Efter några stökiga år har Ola Rapace i stor utsträckning lyst med sin frånvaro som skådespelare, men snart ser han ut att göra comeback med flera projekt.

Ola Rapace har synts i allt färre produktioner de senaste åren. De senaste åren har hans liv kantats av skandaler och skriverier om annat än prestationerna på film och i tv-serier. Skådespelaren har själv varit öppen om problemen i privatlivet under flertalet tillfällen, men han har också skapat rubriker på grund av podcast-bråk och för att inte ha fått en roll i Lukas Moodyssons Tillsammans 99.

Problemen har av allt att döma gått ut över karriären, och under 2020-talet har vi endast sett honom i en långfilm, actionrullen Vitt skräp. Lyckan för Ola Rapace ser dock ut att ha vänt, med tanke på att han står som anknuten till en stor mängd kommande titlar.

Ola Rapace har 10 filmer på gång – intensiv comeback väntar
Ola Rapace i "Vitt skräp" (2021). Foto: Lucky Dogs.

Ola Rapace har 10 nya projekt på gång

Efter att ha legat lågt de senaste åren ser Ola Rapace ut att snart göra comeback med råge. Den svenske skådespelaren står nämligen som anknuten till hela tio kommande produktioner på sin IMDb-sida, och av dessa ska hälften vara färdiginspelade, eller snart färdiginspelade.

Bland de kommande projekten hittar vi flera satsningar med svenskkoppling, som actionfilmen T-MINUS 75: The Last Story to Be Told, dramat My Drowning Man, komedin One-Eighty, kriminalaren Crimeboy och dramakomedin Frakturer. De övriga fem produktionerna där Rapace medverkar är kriminalarna All Rise och Jessica Lives, skräckfilmen Psych Ruins, komedin Can't Let You Go och sci-fi-rullen B.E.A.R.S.: The Awakening.

Enligt informationen på IMDb är status på projekten som följande:

  • T-MINUS 75: The Last Story to Be Told – postproduktion
  • My Drowning Man – postproduktion
  • Crimeboy – postproduktion
  • Frakturer – postproduktion
  • Can't Let You Go – spelas in
  • All Rise – förproduktion
  • Psych Ruins – förproduktion
  • Jessica Lives – förproduktion
  • One-Eighty – förproduktion
  • B.E.A.R.S.: The Awakening – förproduktion

Ingen av filmerna har i dagsläget ett spikat premiärdatum, men samtliga av de fyra titlarna som befinner sig i fasen för postproduktion ser ut att närma sig ett läge där de kan komma att presenteras relativt snart. One-Eighty är dessutom planerad att ha premiär sommaren 2025.

Det finns fortfarande mycket ovisst om flera av de ovan listade projekten, men allt tyder på att vi kommer att få se betydligt mer av Ola Rapace igen den närmaste framtiden.

NÄSTA ARTIKEL