Vitt skräp

Ola Rapace tvingas bort från uppföljaren av Tillsammans

Filmtopp
22 augusti 2022 kl. 14:08

Ersätts av Jonas Karlsson

Ola Rapace var tilltänkt en roll i Lucas Moodysons uppföljare av sin klassiker "Tillsammans". Nu tvingas han bort och ersätts av Jonas Karlsson. SF Studios kommenterar beslutet.

Aftonbladet rapporterar att SF Studios inte vill ha med Ola Rapace i deras efterlängtade uppföljare av TillsammansLucas Moodysons klassiker från 2000 med Michael Nyqvist i huvudrollen. Moodyson hävdar att det är filmstudion som tvingat bort Rapace från produktionen. Kristina Linglöf som är exekutiv vice president på HR & Operations på SF Studios förklarar beslutet på följande vis:

–  Vi lutar oss mot ett antal övergripande principer. Hur bra skådespelaren är, baserat på erfarenhet, tidigare filmer och kändisskap. Att skådespelaren passar för rollen. Men också att personen ska vara bra att arbeta med och att vi kan trygga en bra arbetsplats för produktionen.

Det spekuleras nu ifall filmbolaget anser Ola Rapace vara för opålitlig att arbeta med just nu. Han har flera gånger varit i blåsväder de senaste åren och i podcasten Sorry, allt gick åt helvete som han har tillsammans med radioprofilen Fredrik Söderholm är han öppen med sitt ohälsosamma psykiska mående.

Men på frågan om Rapace olika besvär spelar in i beslutet att inte ta med honom i filmen vill inte Kristina Linglöf kommentera. Rapace agent svarar att man av respekt för individen inte vill resonera om de olika aspekterna. 

I originalfilmen spelade Ola Rapace karaktären Lasse, som nu alltså kommer att tas över av Jonas Karlsson, som senast vann en Guldbagge för sin roll i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL