Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nu drar Paradise Hotel igång igen

Nya sexregler för Paradise Hotel

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
22 september 2021

Samtyckeskrav för sex infört av produktionen.

Övergreppsanklagelser i samband med den senaste upplagan av "Paradise Hotel" ledde till att NENT Group valde att avbryta säsongen helt och hållet. I vårt grannland Norge har programmet dock fortsatt – men inte utan en del förändringar.

RELATERAD LÄSNING:

Skandalerna i den svenska versionen av Paradise Hotel till trots har det kritiserade programmet fortsatt att sändas i Norge. Övergreppsanklagelserna i den senaste svenska säsongen kan dock ha lett till en och annan ändring i den norska versionen av programmet.

Norska VG rapporterar att en av deltagarna i den aktuella säsongen (som har premiär på måndag), Stian Trulsen, menar att deltagarna bland annat fick veta från dag ett att allt sex i programmet endast får ske efter att samtycke bekräftats.

– Vi fick besked från dag ett att om vi skulle ha sex, så måste vi samtycka med tummen upp till kameran, från båda parter, säger Trulsen till VG.

Trulsen beskriver också hur telefonen ringde om produktionen tyckte att saker och ting började gå för långt och det var läge att bekräfta vad som skedde med en tumme upp. Han tror också att det kan ha varit händelserna i svenska Paradise Hotel som lett till de nya kraven.

– Det var väl något de var tvungna att göra efter det som hände i Sverige.

Christian Meinseth, programchef på NENT, bekräftar att de har infört samtyckeskrav till den nya säsongen, men enligt VG avvisar han att det ska bero på det som hände i det svenska programmet.

LÄS OCKSÅ: Bästa serierna på Viaplay

NÄSTA ARTIKEL